Demi Lovato je kokain prvič poskusila že pri 17 letih, leto pozneje je že vstopila v kliniko za zdravljenje odvisnosti. Foto: Reuters
Demi Lovato je kokain prvič poskusila že pri 17 letih, leto pozneje je že vstopila v kliniko za zdravljenje odvisnosti. Foto: Reuters

Priljubljeno ameriško zvezdnico, ki se je s hudo odvisnostjo in duševnimi težavami spopadala že več let, so v bolnišnico zaradi predoziranja sprejeli julija. Oboževalci so pevki ob tragičnem dogodku sicer izkazali veliko mero podpore, velik pritisk pa zanjo še vedno predstavljajo nenehna ugibanja rumenih medijev, kar jo je privedlo do tega, da se je po šestih letih treznosti ponovno zatekla k mamilom.

Čeprav se je v mesecih po incidentu pevka dodobra umaknila izpod zvezdniških žarometov, je na družbenem omrežju Twitter zdaj zapisala: "Če se mi zdi, da mora svet nekaj vedeti o mojem življenju, mu bom to povedala SAMA," in nadaljevala, da jo nenehna ugibanja in lažnive govorice o njenem življenju že pošteno jezijo. "Vsak 'vir', ki je tabloidom pripravljen prodati zgodbe o mojem življenju, ni del mojega življenja," je še zapisala, ob tem pa dodala, da je trezna, pa tudi izjemno hvaležna, da ji je bila namenjena še ena priložnost za življenje.

"Nekega dne bom svetu povedala, kaj natanko se je zgodilo na noč predoziranja in kakšno je moje življenje zdaj. Do takrat pa vas prosim, da nehate vohljati," je še zapisala in prosila za še več zasebnosti, saj se bo lahko le v popolnem miru dodobra pozdravila in pobrala.

Pevka je kmalu po začetku zdravljenja oboževalcem sicer že sporočila, da potrebuje čas za okrevanje. "Zdaj potrebujem čas, da se osredotočim na svojo pot k okrevanju. Nikoli ne bom pozabila ljubezni, ki ste mi jo izkazali."

Lovatova se je sicer že več let spopadala tako z odvisnostjo kot tudi s težavami z duševnim zdravjem in prehranskimi motnjami. Prvič je bila na zdravljenju leta 2010, ko je poiskala pomoč zaradi bipolarne motnje, bulimije, samopoškodovanja in odvisnosti.

Po koncu zdravljenja je imela še nekaj težav, potem pa je že kazalo, da ji je uspelo, saj je na začetku letošnjega leta praznovala šest let treznosti.