Zgolj tri mesece po tem je izdala pesem Sober, odpovedala nekaj koncertnih datumov, kmalu pa je sledila novica o predoziranju. Foto: Reuters
Zgolj tri mesece po tem je izdala pesem Sober, odpovedala nekaj koncertnih datumov, kmalu pa je sledila novica o predoziranju. Foto: Reuters

"Za njo je 90 dni," je dejala De La Garza v intervjuju za radijsko oddajo Sirius XM in nadaljevala: "Ne bi mogla biti bolj hvaležna in ponosna, ker je njena odvisnost bolezen. Zahteva veliko dela, da jo premaga. Zelo je težko. Ni lahko in ni bližnjic."

Ob tem se je spomnila, kako je ob novici, da se je njena hčerka predozirala, začela prejemati sporočila z opravičili: "V sporočilu, ki mi je odprlo oči glede tega, kar se dogaja, je bilo zapisano: 'Pravkar sem videl na TMZ-ju. Tako zelo mi je žal.'." Toda pravo potrditev, da je njena hčerka v resni nevarnosti, je prejela od njene asistentke, ki ji je sporočila, da je Demi pristala v bolnišnici.

"Še preden mi je uspelo odpreti TMZ, sem prejela klic od njene asistentke, ki mi je povedala, da sta v bolnišnici. Takrat sem vedela, da je še med nami. Da je tam. Vprašala sem jo, kaj se dogaja, in dobila odgovor, ki je mora za vsakega starša – predozirala se je," se je še spominjala De La Garza.

Pevka je kmalu po začetku zdravljenja sporočila svojim oboževalcem, da samo potrebuje čas za okrevanje. "Zdaj potrebujem čas, da se osredotočim na svojo pot k okrevanju. Nikoli ne bom pozabila ljubezni, ki ste mi jo izkazali."

Lovatova se je sicer že več let spopadala tako z odvisnostjo kot tudi s težavami z duševnim zdravjem in prehranskimi motnjami. Prvič je bila na zdravljenju leta 2010, ko je poiskala pomoč zaradi bipolarne motnje, bulimije, samopoškodovanja in odvisnosti. Po koncu zdravljenja je imela še nekaj težav, potem pa je že kazalo, da ji je uspelo, saj je na začetku letošnjega leta praznovala šest let treznosti.