Zvezdnica še vedno okreva zaradi predoziranja pred nekaj meseci. Foto: EPA
Zvezdnica še vedno okreva zaradi predoziranja pred nekaj meseci. Foto: EPA

V oglasu se pojavita dva tipa žensk - "debela", drugo pa so poimenovali "lepa". Uporabniki so potem lahko odločili, kaj ženski lahko jesta in "debeli" izbrali nadzorovano dieto, sestavljeno iz brokolija.

"Zakaj se je na moji časovnici pojavilo to sramovanje debelosti? S tem oglasom je čisto vse narobe." Nato je zapisala, da je ženska lahko lepa ne glede na število kilogramov.

"To je škodljivo za čisto vsakega, na katerega lahko vplivajo družbeni pritiski, ki želijo, da konstantno izgubljamo težo in se držimo diet. Živimo v svetu, ki nas uči, da svojo vrednost enačimo s tem, kako smo videti." Ob tem je še posebej poudarila tiste, ki so v preteklosti že imeli težave s prehranskimi motnjami.

S tem se lahko poistoveti tudi 26-letna pevka, ki je navedla, da je ideja nadzorovane diete še posebej problematična za tovrstne ljudi, saj "se za njih vse vrti okrog nadzora".

Instagram oglas že odstranil

Serijo objav je sklenila s sporočilom za podjetje Instagram in ustvarjalce igre. "Instagram, prosim, naredite nekaj, da se to ne bo pojavljalo na moji in na časovnicah tistih, na katere to lahko vpliva. Glede na to, da se ljudje vedno bolj množično zavedajo duševnih bolezni, bi pričakovala, da se boste bolj zavedali, kaj tovrstni oglasi lahko sprožijo."

Ameriški tabloid People je z obema podjetjema stopil v stik za izjavo, pri čemer so pri Instagramu pojasnili, da so oglas že odstranili, in dodali, da je njegova odobrenost znak napake. "Še enkrat smo ga pregledali in ga dokončno odstranili."

Glasbenica trenutno okreva zaradi predoziranja, hkrati pa je že večkrat govorila tudi o svojem boju s prehranskimi motnjami in o tem, da se ljudje še vedno prevečkrat obregnejo ob njen videz.

Izjave Lovatove je na družbenih medijih podprla tudi resničnostna zvezdnica Kim Kardashian in se z njo javno strinjala.