Dennis Quaid in Kimberly sta poročena tri leta in pol, Thomas in Zoe pa sta njuna prva skupna otroka. Dennis ima sicer že 15-letnega sina Jacka Henryja iz zakona z Meg Ryan. Foto:
Dennis Quaid in Kimberly sta poročena tri leta in pol, Thomas in Zoe pa sta njuna prva skupna otroka. Dennis ima sicer že 15-letnega sina Jacka Henryja iz zakona z Meg Ryan. Foto:
Dennis Quaid
Dennis in Kimberly sta bila presrečna, ko sta se jima po treh letih zakona rodila dvojčka, a je veseli dogodek zasenčila napaka osebja. Foto: EPA

Dennis in Kimberly sta 8. novembra postala presrečna starša Thomasa Boona in Zoe Grace, ki ju je rodila nadomestna mati (biološka starša pa sta igralec in njegova žena).

Predstavnik bolnišnice priznal napako
Sedem otrok, med njima sta bila tudi Thomas in Zoe, je namesto 10 enot heparina (zdravila, ki preprečuje strjevanje krvi) dobilo 10.000 enot. "Napako smo hitro opazili in takoj nato opravili krvne teste, da bi preverili raven heparina," zagotavlja predstavnik prestižne klinike dr. Michael Langberg. Trije otroci so imeli precej povišano raven heparina, enemu izmed njih se je stanje kmalu izboljšalo, otrokoma Dennisa Quaida pa ne.

Langberg je prevzel vso odgovornost za napako in se družinam ter otrokom opravičil. Dodal je še, da je prepričan, da bo z malčki vse v redu in da napaka bolnišničnega osebja na njih ne bo pustila posledic.

Hvaležna sta za podporo in molitve
Izjavo za javnost je podala tudi Dennisova tiskovna predstavnica Cara Tripicchio: "Dennis in Kimberly sta v tem izredno težkem času hvaležna za vso podporo in molitve." Prosila je še, da mediji spoštujejo zasebnost igralca in njegove žene. Novico o Thomasovem in Zoejinem boju za življenje je sicer najprej objavil TMZ, ki je v nedeljo zvečer zapisal, da sta otroka "skoraj izkrvavela do smrti".

T. K.