Dita Von Teese za svojo postavo skrbi z redno telovadbo in zdravo prehrano. Foto: EPA
Dita Von Teese za svojo postavo skrbi z redno telovadbo in zdravo prehrano. Foto: EPA
Dita Von Teese
38-letna Dita ne obžaluje ničesar. Foto: EPA

Zapeljiva Dita, ki jo je vedno zanimala zgodovina starlet, ima svoje delo zelo rada, saj se v njem počuti tako svobodno, hkrati pa je sama sebi nadrejena: "Sem režiserka, stilistka in koreografinja."

Medtem ko jih veliko uporablja besedo striptizeta v slabšalnem pomenu, Dite ne moti, da jo tako kličejo, saj, kot pravi sama, pozna razvoj tega dela in ceni vse, kar je z njim povezano.

Heather Sweet postane Dita Von Teese
Striptizeta s pravim imenom Heather Sweet si je ime Dita nadela po igralki nemih filmov Diti Parlo, priimek Von Teese pa je našla v telefonskem imeniku. Na odru nikoli nima treme in ima, kot pravi, vse pod nadzorom.

Dita, ki je že osemnajst mesecev srečna v ljubezenski zvezi z Louis-Mariem, je vedno verjela, da se bo poročila le z enim moškim, toda zakon z Marilynom Mansonom se ni izšel: "Ko sem se poročila, sem bila prepričana, da bo on moški, s katerim se bom postarala. Ne obžalujem ničesar, vse se zgodi z razlogom." Veliko Ditinih zvez se ni izšlo ravno zaradi njenega dela. Kako pa to sprejema Louis? "Spoznala sva se po mojem pariškem nastopu, tako da je vedel, v kaj se spušča."

Temnolaska, ki si je povečala prsi, je vedno odkrito govorila tudi o plastičnih operacijah: "Ne razumem, zakaj se zganjata tak vik in krik okrog mojih prsi. Plastične operacije so že dolgo del družbe in brez razloga veljajo za tabutemo. Ne vidim smisla niti v tem, da ljudje zanikajo, da so šli pod nož, saj resnica pride na dan, obenem pa ne želim, da si ljudje mislijo, da sem naravno 'popolna'."