Predsednika sta si privoščila sladoled. Foto: EPA
Predsednika sta si privoščila sladoled. Foto: EPA

Svet so obšli posnetki ruskega in turškega predsednika, ki se sprehajata po sejmišču in ustavita pred stojnico s sladoledom. Erdogan si je takoj izbral vaniljevega, Putin pa se je malo težje odločil, zato je na koncu vzel kar dva korneta - vaniljevega in čokoladnega.

Sorodna novica Putin in Erdogan zaskrbljena zaradi razmer v Idlibu

Kot je videti na posnetku, nato Erdogan ruskega gostitelja vpraša, ali bo plačal on, Putin pa odločno odgovori: "Seveda bom, saj ste moj gost". Nato iz hlačnega žepa potegne denar in prodajalki ponudi bankovec, razliko, ki mu jo ta želi vrniti, pa zavrne s pojasnilom: "Dajte to kar ministru za letalski razvoj."

Nato sta oba predsednika z otroškim navdušenjem zagrizla vsak v svoj sladoled, ki ga je turški predsednik takoj pohvalil. "Dobro," je bil kratek in jedrnat, Putin pa je pristavil: "Okusen je."

Erdogan si je na sejmu MAKS-19 ogledoval predvsem najnovejšo rusko stvaritev, peto generacijo lovca Su-57, sicer pa na sejmu tradicionalno predstavljajo najnovejše dosežke na področju predvsem vojaškega letalstva, nadzornih sistemov, pa tudi vesoljske tehnologije.

Videoposnetek si lahko ogledate spodaj. Video ni preveden.

Putin Erdoganu kupuje sladoled