Angelina se je o razmerah v begunskih taboriščih pogovarjala tudi z ekvadorskim predsednikom Rafaelom Correajem. Foto: EPA
Angelina se je o razmerah v begunskih taboriščih pogovarjala tudi z ekvadorskim predsednikom Rafaelom Correajem. Foto: EPA

A tudi tam jim ne kaže nič bolje, je zgroženo ugotovila ambasadorka dobre volje visokega komisariata ZN-a za begunce (UNHCR). Združeni narodi opažajo, da na tisoče beguncev, ki so se v strahu pred nasiljem v domovini zatekli v Ekvador, živi v izredno slabih razmerah, še posebej ženske in otroci pa trpijo zaradi številnih zlorab.

Uradni podatki kažejo, da je v Ekvador čez kolumbijsko-ekvadorske meje pribežalo okoli 50.000 Kolumbijcev, neuradno pa naj bi bilo beguncev precej več - okoli 170.000.

Angelina je v Ekvadorju ostala dva dni, obiskala begunsko taborišče tik ob meji, nato pa se sešla še z ekvadorskim predsednikom Rafaelom Correajem in nekaterimi drugimi višjimi predstavniki države.

35-letna igralka sicer že od leta 2001, ko je postala ambasadorka dobre volje OZN-a neprestano opozarja na problematiko beguncev predvsem v revnejših državah. Najprej je v tej vlogi obiskala Sierro Leone in Tanzanijo, ki jo je, kot je pojasnila kasneje, najbolj šokirala. Nato so sledili obiski Kambodže, Afganistana, Pakistana, Tajske, Sudana, Kosova itd.