24-letna Amy Winehouse je bila pravzaprav tiha zmagovalka podelitve, saj je edina dobila nagrado svojih stanovskih kolegov, druge nagrajence pa so izbirali laiki - oboževalci. Foto: EPA
24-letna Amy Winehouse je bila pravzaprav tiha zmagovalka podelitve, saj je edina dobila nagrado svojih stanovskih kolegov, druge nagrajence pa so izbirali laiki - oboževalci. Foto: EPA
Pete Doherty
Čeprav so se pred podelitvijo nagrad v münchenski Olympiahalle pojavile govorice, da bodo Babyshambles in Amy nastopili skupaj, se to ni zgodilo, a Pete je napovedal, da se v prihodnosti obeta sodelovanje. Foto: EPA

Pete se je z Amy sešel na "tihi pijači", preden sta se odpravila na podelitev MTV-jevih evropskih glasbenih nagrad v Münchnu. Kot je znano, sta se oba zelo javno spopadala z odvisnostjo od mamil, a zadnje čase kaže dobro predvsem Petu, Amy pa se je s svojim nastopom osmešila.

Ko so ga novinarji vprašali, ali ima za Amy kakšen nasvet, je vodja Babyshamblesov Doherty odvrnil: "Nobenega ji ne bi dal. V redu je. Vse to je sranje. Ljudje bi jo morali pustiti pri miru. Danes sem bil z njo na pijači in je popolnoma v redu. Popolnoma zdrava in srečna."

Amy se je osmešila, Pete pa izkazal
Zaščitniški Pete je nadaljeval: "Ljudje pravijo, da je čisto podivjana, a ni. Je bistro dekle in ve, kaj počne - nič napačnega." Na münchenski zvezdniški prireditvi je Amy občinstvo najprej pospremilo z glasnim: "Buu!", saj je v sprejemnem govoru za nagrado, ki so ji jo podelili njeni glasbeni kolegi, le na hitro zamrmrala: "Hvala." Nato pa se je komaj prebila čez izvedbo pesmi Back To Black, z odra ji je pomagal eden izmed njenih pevcev. Pete pa je s kratkim, a solidnim nastopom pokazal, da kljub zdravljenju ni izgubil rockerskega žara.

Organizatorji so trepetali
Tako Babyshamblese kot Amy so na seznam nastopajočih dodali v zadnjem trenutku in organizatorji so (upravičeno) do konca trepetali, ali bodo težavni zvezdniki nastopili - Amy, ki tako kot Pete slovi po odpovedih koncertov, je namreč septembra v Las Vegasu odpovedala nastop na podelitvi MTV-nagrad. Zadnjih nekaj mesecev pa je bila stalna gostja bolnišnic - najprej je imela napad zaradi prevelikega odmerka mamil, nato je bila na odvajanju od mamil, vmes pa se je še nekajkrat javno stepla s soprogom Blakeom in jo je moralo oskrbeti medicinsko osebje.

Prerojeni Doherty "profesionalen in očarljiv"
Doherty, ki se je menda tokrat zares lepo obnašal, je s svojo skupino Babyshambles odigral njihovo najnovejšo uspešnico Delivery. Še pred nastopom se je pohvalil s svojim protiheroinskim vsadkom in zatrdil, da je čisto prerojen: "Trudim se ostati zunaj težav, sem v nekakšnem stanju zimskega spanja." Kot je znano, se je pred kratkim otresel grožnje zaporne kazni zaradi posedovanja mamil in več prometnih prekrškov. Organizatorji, ki so se bali najhujšega, so po Peteovi generalki povedali: "Bil je točen, obnašal se je profesionalno in je bil do vseh zares očarljiv. Bili smo prijetni presenečeni."

Ima Kate novega fanta?
Dohertyjeva nekdanja spremljevalka, supermanekenka Kate Moss, pa je Peta že zamenjala za drugega rockerja - vodjo skupine The Kills, Jamieja Hincea. A Pete o tem ni želel govoriti. Ko so ga vprašali, ali ima kaj proti temu, da ima Kate novega fanta, je odgovoril le: "Nisem vedel, da ga ima."