Ob romanu je pevka izdala tudi album, ki bo napisan v sozvočju z romanom in njegovimi literarnimi liki. Foto: EPA
Ob romanu je pevka izdala tudi album, ki bo napisan v sozvočju z romanom in njegovimi literarnimi liki. Foto: EPA

Knjiga z naslovom Run Rose Run (Teci, Rose, teci) izhaja iz avtoričinih dolgoletnih izkušenj v glasbenem poslu. Kot je ob izidu romana dejala Dolly Parton, je to še nekaj, kar lahko doda

Zgodbo romana je Dolly Parton postavila v kraje, od koder je doma. Foto: EPA
Zgodbo romana je Dolly Parton postavila v kraje, od koder je doma. Foto: EPA

"čudovitim stvarem, katerih del je bila".

V romanu pripoveduje zgodbo o AnnieLee Keyes, ambiciozni pevki in tekstopiski, ki uspe v Nashvillu prodreti s svojim glasom in besedili. Njeno petje napolni zakotne bare, a zunaj odra ostaja ujeta v preteklost. Tudi ko pritegne pozornost upokojene legende country glasbe Ruthanne Ryder. "Želela sem, da bi bila zgodba zvesta Nashvillu in nekaterim rečem, ki so se zgodile ne samo v mojem življenju, ampak v Nashvillu na splošno," je glasbenica povedala o knjigi.

Knjigo spremlja istoimenski album z 12 novimi pesmimi, kot so Big Dreams and Faded Jeans, Woman Up (And Take It Like A Man) in Driven.

Dolga kariera z več kot 3000 pesmimi
Dolly Parton je v svoji pol stoletja dolgi glasbeni karieri izdala približno 50 albumov ter podpisala več kot 3000 pesmi. Med temi se jih je 25 zavihtelo na sam vrh glasbenih lestvic. Med njenimi največjimi uspešnicami so Jolene, 9 To 5, Islands in The Stream, Here You Come Again in I Will Always Love You. Za svoje delo je prejela vrsto nagrad, med njimi devet grammyjev, leta 2011 za življenjsko delo.

Pri pisanju ji je, kot rečeno, pomagal Patterson, eden najbolj priljubljenih piscev kriminalk, kot so V pajkovi mreži, po kateri so posneli tudi film z Morganom Freemanom v glavni vlogi, pa tudi Najhujši primer, Velik zlobni volk in 1. umor. Patterson je vajen takšnega literarnega sodelovanja. Pred leti je z Billom Clintonom podpisal knjigo Kje je predsednik?, ki je izšla leta 2018, lani pa nekdanjim ameriškim predsednikom spisal tudi politični triler The President's Daughter.