Laurie je tudi priznan pisatelj, njegov uspešni prvenec Poka puška iz leta 1996 je lani izšel v slovenščini. Foto: EPA
Laurie je tudi priznan pisatelj, njegov uspešni prvenec Poka puška iz leta 1996 je lani izšel v slovenščini. Foto: EPA

Dobitnik zlatega globusa že ves čas svoje igralske kariere poje in nastopa, tudi v seriji Zdravnikova vest večkrat sede za klavir ali poprime za kitaro. 51-letni Britanec, ki je glasbeni samouk, bo na plošči bluesa v neworleanskem slogu sodeloval s številnimi glasbenimi gosti.

"Pijan od vznemirjenja"
Laurie, ki je zaslovel v komičnem tandemu s Stephenom Fryjem, nato pa je imel še vidno vlogo v kultni britanski humoristični seriji Črni gad, je povedal, da je bil po podpisu pogodbe z založbo Warner "pijan od vznemirjenja". Sodeloval bo s producentom Joejem Henryjem, ki je med drugimi zvenečimi imeni delal tudi z Elvisom Costellom.

"Vem, da je zgodovina igralcev, ki so snemali glasbo, 'spremenljiva', a obljubim, da ne bo nihče poškodovan. Še posebej navdušen sem nad sodelovanjem z Joejem Henryjem, ki je producent nekaterih mojih najljubših plošč vseh časov. Komaj čakam, da začnemo," igralca navaja BBC.

Henry, ki je pisal skladbe tudi za Madonno in Madeleine Peyroux, pa pravi: "Vsi glasbeniki so najprej igralci - naše delo je utelešanje likov in izražanje zgodb v treh ali štirih minutah. Sem velik oboževalec Hughovega igralskega dela in imam zaupanje v to, da bo tudi v glasbo vnesel svojo duhovitost, inteligenco in čustveno širino."

Tudi predsednik družbe Warner Conrad Whitey ni skoparil s pohvalami: "Svet že ve, kako izjemno vsestranski in nadarjen je Hugh, tako da je prvi album vznemirljiva priložnost, da svetu pokaže, kako strasten je glede neworleanskega bluesa."