Drew Barrymore pravi, da se je
Drew Barrymore pravi, da se je "končno našla". Foto: AP

Drew je že prejšnji mesec v svoji pogovorni oddaji presenetila z izjavo, da lahko "leta" zdrži brez spolnih odnosov, zdaj pa je v blogu zapisala, da ni imela spolnega partnerja šest let. "Nisem človek, ki potrebuje seks in ki se na ta način povezuje z drugimi. Ne sprejemam različnih stereotipov, kako bi se morale ženske v današnjem svetu obnašati – hočem ubirati svojo pot, želim si tudi, da bosta enako počeli tudi moji hčerki," je zapisala.

Dodala je, da nekaterim ustreza, da se takoj po koncu zakona ali dolge zveze podajo v novo razmerje. "S tem ni nič narobe, prav nič! Nikogar ne sodim, vesela sem zanje. Za nekatere to resnično deluje – zame ne."

Drew in Will, ko je igralka pričakovala drugega otroka. Foto: AP
Drew in Will, ko je igralka pričakovala drugega otroka. Foto: AP

Drew Barrymore je zaslovela že v otroških letih, ko je nastopila v uspešnici o vesoljčku E. T.-ju. Dejala je, da je imela v mladostniških letih popolnoma drugačen pogled na intimnost, zdaj pa "ji je popolnoma jasno, da ljubezen in spolnost nista ista stvar". Kot je zapisala, sta ji bila pred leti pomembna zabava in hedonizem, zdaj pa radosti išče v druženjih in vzgoji hčerk, ki sta stari deset in osem let.

"Kot mati samohranilka še nisem imela intimnega razmerja. Imam namreč čast in užitek, da delam na sebi in se vsak dan znova učim o starševstvu." Tudi svoji hčerki želi naučiti po njenem mnenju najpomembnejšo lekcijo – kako se imeti rad, biti v zvezi z nekom pa lahko to pot oteži.

Kljub temu je svojim bralcem zatrdila, da ni nasprotnica spolnosti. "Da me ne bi kdo narobe razumel, ne sovražim seksa, le končno sem spoznala, da ljubezen in spolnost nista ista stvar. Vse življenje sem si želela biti umirjena ženska in ne podivjana žurerka in ta del sebe sem končno našla."

Kopelman je drugače od Drew po ločitvi našel novo partnerico, lani se je poročil z direktorico modnega razvoja pri reviji Vogue Alexandro Michler.

Burno ljubezensko življenje

To je bila že tretja ločitev za Drew. Prvič se je poročila leta 1994 z lastnikom bara Jeremyjem Thomasom, s katerim je bila poročena le en mesec, drugič pa leta 1999 z igralcem Tomom Greenom, s katerim sta se ločila po petih mesecih. Poleg tega naj bi bila še dvakrat zaročena, prvič že pri 16 letih.