Saget z ženo Kelly Rizzo pred nekaj leti. Foto: AP
Saget z ženo Kelly Rizzo pred nekaj leti. Foto: AP

Komika, ki je zaslovel z upodobitvijo ovdovelega očeta Dannyja Tannerja v humoristični nanizanki Polna hiša (Full House), so 9. januarja našli mrtvega v hotelski sobi na Floridi, kamor je pripotoval v sklopu svoje stand-up turneje.

Čeprav so pristojni kmalu zatrdili, da je bila Sagetova smrt naravna in da ne kaže niti na z opojnimi snovmi povezane sumljive okoliščine, so vseeno opravili podrobno preiskavo. "Zdaj, ko imamo končno poročilo preiskave, se nam je zdelo edino prav, da zanj oboževalci izvedo neposredno od nas," je družina zapisala v izjavi za javnost.

"Oblasti so ugotovile, da je Bob umrl zaradi poškodbe glave. Sklenili so, da se je očitno po nesreči udaril v zadnji del glave, a se na to ni oziral in je šel spat," so zapisali igralčevi najbližji in izrecno zavrnili namige, da je smrt povezana še s čim drugim. "To ni bila zloraba alkohola ali mamil."

Ožja družina 65-letnega komika, vključno z ženo Kelly Rizzo, se je ob tem zahvalila oboževalcem za podporo, "ki jim je bila v veliko uteho v najtežjih trenutkih in za kar bodo večno hvaležni". Družina za pokojnim Sagetom še vedno žaluje, ob tem pa prosi njegove oboževalce, "da se spominjajo ljubezni in smeha, ki ju je Bob delil po svetu, in lekcij, ki jih je naučil: bodite prijazni do vseh, ljudem, ki jih imate radi, to povejte, s težavami pa se spopadite z objemi in smehom."

V povezavi s Sagetovo smrtjo so se pojavila tudi namigovanja, da je dogodek povezan s covidom-19, ki ga je komik prebolel decembra, a je vsakršno povezavo z boleznijo odločno zanikala njegova žena v oddaji Good Morning America. Kot je dejala, je imel Saget le blago obliko covida-19 in je bil v dneh pred smrtjo dobrega zdravja.