John Singleton se je podpisal tudi pod režijo in scenarij filmov Poetic Justice (1993) in Shaft (2000), režiral je tudi drugi film iz franšize Hitri in drzni. Foto: MMC RTV SLO
John Singleton se je podpisal tudi pod režijo in scenarij filmov Poetic Justice (1993) in Shaft (2000), režiral je tudi drugi film iz franšize Hitri in drzni. Foto: MMC RTV SLO

Cleopatra, hči 51-letnega filmarja, je v medijih zanikala trditve svoje babice, ki je izjavila, da je njen sin v komi. V odprtem pismu Cleopatra nasprotuje zahtevi Sheile Ward, režiserjeve mame, da jo imenujejo za začasno skrbnico Singletona in njegovega imetja, potem ko ga je prejšnji teden zadela kap.

Njegova hči, študentka, trdi, da Wardova "napačno predstavlja njegovo stanje", zapisala je: "Moj oče ni v komi." Dodala je, da se je Singletonova družina sešla z zdravnikom, da bi se pogovorili o režiserjevem stanju. "Čeprav še nimajo konkretne diagnoze, moj oče vsak dan napreduje in na omenjenem sestanku nam je zdravnik rekel, da bi bil lahko že v petih dneh odpuščen iz enote za intenzivno nego," piše Cleopatra in nadaljuje: "Moj oče diha sam, je pa medicinsko uspavan, da bi njegov krvni tlak ohranjali na nizki ravni in se lahko njegovi možgani celijo."

"Manipulativna" babica

Cleopatra za skrbnika predlaga svojega dedka Dannyja Singletona ali svojega starejšega brata Maasaija Singletona, saj meni, da Wardova "zlorablja" svoj položaj režiserjeve menedžerke. "Nameni moje babice glede mojega očeta in njegovih otrok so moteči. Ne more biti skrbnica ne njega ne njegovega imetja."

Wardova je v sodnih dokumentih, v katerih zahteva omenjeno skrbništvo, zapisala, da je njen sin "trenutno hospitaliziran v komi in ne more skrbeti zase", hkrati pa naj bi bil "vključen v več poslovnih projektov in se pripravljal na podpis donosne poravnave" konec tega meseca, zato da je ona želela poskrbeti, da bi pravočasno preprečili "znatno finančno škodo".

To ni prvič, da se je Singletonova družina javno prepirala: leta 2016 je eden od njegovih sinov (Singleton ima skupno pet otrok z različnimi partnericami) Sheilo Ward obtožil, da je manipulativna in obsedena z nadzorom.

Kap ga je zadela v bolnišnici

John Singleton leta 1991, ko je zaslovel s filmom Boyz n the Hood. Foto: MMC RTV SLO
John Singleton leta 1991, ko je zaslovel s filmom Boyz n the Hood. Foto: MMC RTV SLO

John Singleton, ki je leta 1992, ko je imel 24 let, postal najmlajša oseba z nominacijo za oskarja za najboljšo režijo (priznanje si je prislužil za dramo o odraščanju v nevarni losangeleški soseski South Central, Boyz n the Hood) in tudi prvi Afroameričan, ki ga je doletela ta čast, nominiran pa je bil še za najboljši izvirni scenarij, se je prejšnji teden sam prijavil v bolnišnico, ko je po vrnitvi s potovanja v Kostariko začutil šibkost v nogah. Kmalu zatem ga je zadela kap.

Leta 2007 se je v medijih znašel, potem ko je z avtom zadel 57-letno Constance Lee, ki je nepravilno prečkala ulico v Los Angelesu. Zaradi posledic nesreče je Leejeva v bolnišnici umrla. Takrat 39-letni Singleton ni bil pod vplivom mamil ali alkohola, so sporočili s policije in dodali, da je takoj ustavil avtomobil in počakal na policijo.