Pred Schönbrunnom, ki je bil nekoč dom avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa, pričakujejo organizatorji najmanj 85.000 ljudi. Fotografija je nastala letos junija ob nastopu dunajskih filharmonikov. Foto: EPA
Pred Schönbrunnom, ki je bil nekoč dom avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa, pričakujejo organizatorji najmanj 85.000 ljudi. Fotografija je nastala letos junija ob nastopu dunajskih filharmonikov. Foto: EPA
Bono
Informacije, da naj bi na Dunaju nastopili tudi U2, Lionel Ritchie, Madonna in Whitney Houston, za zdaj (še) niso potrjene. Foto: MMC RTV SLO

Koncert, na katerem bodo nastopili številni vrhunski glasbeniki, bo 26. septembra na zunanjem dvorišču dvorca Schönbrunn.

Iz agencije World Awards Media GmbH so sporočili, da bo brat umrlega pevca Jermaine program koncerta sporočil v dveh tednih.

"Povabil sem nekaj največjih talentov našega časa in številni od njih so mi že potrdili, da bodo nastopili v čast mojega ljubljenega brata," je povedal Jermaine in ob tem dodal, da naj bi bil tokratni koncert prvi v vrsti dobrodelnih koncertov, s katerimi naj bi ohranili Michaelovo "humanitarno zapuščino". "Želim, da se ljudje zavedajo tudi Michaelove dobrodelne plati. Pokazati jim želim, da njegova želja ni bila glasba ali nastopanje, ampak izboljšati svet. Če razumete to, potem lahko razumete tudi mojega brata."

Bodo na odru stali tudi U2 in Madonna?
O potrjenih nastopajoči za zdaj še ni informacij, omenjajo pa se celo taka imena, kot so U2, Madonna, Lionel Richie in Whitney Houston.

Mestni uradniki so izrazili navdušenje, da je Dunaju pripadla čast, da bo lahko gostil triurni dogodek. Na odru naj bi se zvrstilo 10 nastopajočih, ki bodo izvedli od 15 do 20 uspešnic kralja popa. Koncert so nameravali sprva organizirati v Londonu, a so na koncu izbrali Dunaj. Kot je dejal Jermaine, so Dunaj izbrali zato, "ker je imel njegov brat rad gradove".

Iz World Awards Media GmbH so še sporočili, da naj bi "dobršnjo vsoto denarja" namenili trem dobrodelnim organizacijam. Poleg datuma koncerta je znan tudi datum, ko bodo začeli prodajati vstopnice - to bo 20. avgust.