Noro bogati Musk ima devet javnosti znanih otrok. Foto: Reuters
Noro bogati Musk ima devet javnosti znanih otrok. Foto: Reuters

Le nekaj tednov preden je Elon Musk lani skupaj z nekdanjo partnerko Grimes (Claire Elise Boucher) na svetu pozdravil hčerko, sta se mu rodila dvojčka, a z drugo žensko. Najbogatejši Zemljan je otroka dobil s Shivon Zilis, projektno direktorico svojega podjetja Neuralink. V javnost so prišli sodni dokumenti, ki spreminjajo priimek otrok na očetovega, materinega pa bosta obdržala v srednjem imenu. Spol in imeni otrok ostajata skrivnost.

51-letni lastnik podjetja Neuralink, v katerem je delala Shivon, ima zdaj že devet otrok. Pet jih ima skupaj s prvo ženo Justine Musk, dva pa s pevko Grimes. Musk odkrito zagovarja večanje rodnosti: "Civilizacija bo propadla, če ljudje ne bodo imeli otrok. Mislim, da svoj del naloge opravljam dobro."

Neverjetno nadarjena Shivon

Mati dvojčkov je že leta 2016 postala svetovalka podjetja OpenAI, katerega soustanovitelj je najpremožnejši človek na svetu. Poglavitni namen neprofitnega podjetja je dostopnost in uporaba umetne inteligence človeštvu. Šestintridesetletnica je rojena v Kanadi, študirala pa je na univerzi Yale. Zaposlena je bila pri računalniškem velikanu IBM-u in Bloombergu Beta. V svetu proučevanja umetne inteligence se strinjajo, da je Shivon vzhajajoča zvezda panoge, uvrščena je bila tudi na Forbesovo lestvico 30 najobetavnejših mladih ljudi.

Sorodna novica Otrok Elona Muska spreminja ime in spol: "Ne želim biti v sorodu z biološkim očetom."

Hčerka mu je obrnila hrbet

Aprila letos je ena izmed multimiljarderjevih hčera zahtevala spremembo priimka. 18-letnica se s priimkom "Musk" ni več želela poistovetiti, prav tako pa je spremenila spol: "Niti ne živim z njim, niti nočem več biti v sorodu s svojim biološkim očetom."

Xavier Alexander Musk oziroma sedaj Vivian Jenna Wilson je ena izmed petih otrok Muska s prvo ženo, kanadsko pisateljico Justine Musk. Mati je takrat podprla odločitev svoje hčerke.