David in Elton veljata za enega najbolj znanih gejevskih parov na svetu. Foto: EPA
David in Elton veljata za enega najbolj znanih gejevskih parov na svetu. Foto: EPA

"Ob tem radostnem dogodku naju preveva velika sreča," sta dejala Elton in njegov dolgoletni partner, kanadski režiser David Furnish. " Zachary je zdrav in se odlično drži, midva pa sva zelo ponosna in vesela starša," sta dodala.

John in David sta se po 12 letih zveze leta 2005 tudi poročila na civilnem obredu in svojo ljubezen tako še "zacementirala". Poroka je ob velikem zanimanju medijev potekala v Windsorju, torej na istem mestu, kjer sta si večno zvestobo obljubila tudi britanski princ Charles in Camilla Parker Bowles.

Želela sta posvojiti siroto
Za britanskega pevca, ki je star 63 let, je to prvi otrok. Njegov partner David je 14 let mlajši. Partnerja sta že lani skušala posvojiti eno izmed ukrajinskih sirot, okuženo z virusom HIV, a se jima zaradi zapletenih administrativnih postopkov želja ni uresničila.

Par ni želel sporočiti podrobnosti o nadomestni materi, znano je le, da se je dojenček, ki je tehtal nekaj več kot tri kilograme, 25. decembra rodil v Kaliforniji. Morda sta David in Elton naraščaju eno od srednjih imen, Levon, dala kar po Eltonovi uspešnici iz 70. let, ki nosi prav takšen naslov.