Spet sodne zdrahe z britanskimi tabloidi. Foto: EPA
Spet sodne zdrahe z britanskimi tabloidi. Foto: EPA

Tožbo je pevec vložil zato, ker sta časopisa objavila po njegovem mnenju neresnično poročilo o njegovem domnevnem vedenju na družabnem večeru, ki so ga priredili za zbiranje sredstev sklada Elton John Aids Foundation.

Poročilo, ki so ga pevčevi predstavniki kategorično označili za neresnico in popolnoma iz trte zvito, je prvi objavil Daily Mail, za njim pa je zgodbo povzel še Sunday Times.

Zdaj se bosta morala oba časopisa zagovarjati pred sodiščem, tožbo pa so napovedali tudi proti vsakemu mediju, ki bo ponovil, kar sta omenjena objavila. Pri Sunday Timesu so že potrdili, da se trenutno ukvarjajo s pritožbo in da bodo predvidoma v naslednji izdaji objavili tudi popravek poročila.

Elton John trdi, da so objavljene neresnice omadeževale ugled njegove dobrodelne organizacije, ki zbira denar za žrtve aidsa. To pa ni prva tožba, ki jo je Elton John sprožil zaradi obrekljivih izjav, saj je leta 1987 tožil časopis The Sun, s katerim se je nato zunajsodno pogodil in prejel milijon funtov odškodnine in celostransko opravičilo na prvi strani časopisa.