Emily Blunt v sredo na medijski projekciji filma Oppenheimer v Londonu. Na rdeči preprogi se je s soigralci tako zabavala, da je le stežka zadrževala smeh. Foto: Reuters
Emily Blunt v sredo na medijski projekciji filma Oppenheimer v Londonu. Na rdeči preprogi se je s soigralci tako zabavala, da je le stežka zadrževala smeh. Foto: Reuters

Blunt ima z možem Johnom Krasinskim dve hčerki, Hazel (9) in Violet (7). In čeprav nista več malčici, igralka ugotavlja, da jo še vedno potrebujeta ob sebi bolj, kot je to mogoče, če je zaradi snemanj veliko zdoma. "Lani sem kar veliko delala. Moja najstarejša ima devet let – smo v zadnjem letu enic - in se mi zdi, da je še vedno veliko vsakodnevnih mejnikov, ki so v njunem odraščanju pomembni," je v začetku tedna v podkastu Table for Two (Miza za dva) voditelju Bruceu Bozziju pojasnila 40-letna zvezdnica.

Dodala je, da gre za majhne, a pomembne trenutke. "Gre za vprašanja, kot so: 'Me boš zbudila? Me boš peljala v šolo? Me boš prišla iskat? Me boš pospremila v posteljo?' In želim si biti zraven pri vsem tem. Za dalj časa," je še dejala v odgovoru na vprašanje, kako usklajuje materinstvo in kariero.

Odkrito je priznala, da ji tovrstno usklajevanje ne uspeva najbolje. "Ni vedno enostavno. /.../ Nikoli se mi ni zdelo, da počnem te stvari prav. Ampak letos ne bom več delala," je napovedala.

Njen zadnji projekt, ki ga predstavlja prav te dni, je film Oppenheimer, v katerem ob Cillianu Murphyju igra Oppenheimerjevo ženo Katherine. Film na velika platna prihaja prihodnji teden. Lani je sodelovala pri miniseriji The English, predtem pa v grozljivki A Quiet Place (Tiho mesto) in njenem nadaljevanju ter upodobila slovito varuško v Mary Poppins se vrača.

V podkastu je poudarila, da je pri vsakem izmed omenjenih projektov uživala, pri vsakem na svoj način, vendar: "Nekateri so bili napornejši od drugih. Nekateri so mi vzeli več časa kot drugi. In teh, ki mi vzamejo več časa, je vse manj in več časa preteče med njimi, prav zaradi čustvenega davka, ki mi ga vzamejo. Meni, otrokoma, celotnemu ravnovesju." Ob tem se je borila tudi z občutkom krivde, ki ga čutijo mnoge matere, ko si "drznejo želeti, da bi bile še kaj drugega kot matere", je priznala.

Med pogovorom je igralka razkrila, da trenutno z možem živita v New Yorku, in sicer v isti stavbi kot njen soigralec v Oppenheimerju, Matt Damon in njegova žena Luciana Barroso: "Nikoli ne vidim Matta obutega v kaj drugega kot v copate," je hudomušno pripomnila, nato pa resneje dodala: "Matt je tako zelo prijeten, čudovit človek." "Lucy pa je še bolj čudovita. Oprosti, Matt," je sporočila svojemu igralskemu kolegu.