Emily Ratajkowski je v javnosti postala znana leta 2012, ko se je pojavila na naslovnici erotične revije treats!, njena kariera pa se je začela vzpenjati prav po nastopu v videu Robina Thicka za Blurred Lines. Foto: AP
Emily Ratajkowski je v javnosti postala znana leta 2012, ko se je pojavila na naslovnici erotične revije treats!, njena kariera pa se je začela vzpenjati prav po nastopu v videu Robina Thicka za Blurred Lines. Foto: AP

30-letna manekenka je v pogovoru s časnikom The Times o svoji prihajajoči knjigi z naslovom My Body med drugim opisala, kako jo je med snemanjem videospota spolno nadlegoval omenjeni glasbenik. Čeprav je v videu skupaj s še dvema manekenkama nastopala polgola, s tem, pravi, ni imela težav, dokler: "... nisem nenadoma začutila hladnih, tujih rok, ki so od zadaj zgrabile moje dojke." Ko se je rokam umaknila in obrnila okrog, je za sabo zagledala Thicka, ki se ji je "neumno režal" in se opotekel nazaj, je dogodek opisala za časopis.

Čeprav se je zaradi dogodka "prvič tistega dne počutila golo", se je trudila, da ne bi pokazala, kako jo je ravnanje ameriško-kanadskega pevca zmotilo. "Ob valu sramu, ki sem ga občutila, sem le dvignila brado, skomignila z rameni in se izognila očesnemu stiku. Nisem se odzvala, vsaj ne tako, kot bi se morala," je dejala.

Incident je za The Times potrdila tudi režiserka omenjenega videospota, Diane Martel: "Spomnim se tega, oba sem videla od strani. Stal je za njo in jo od zadaj zgrabil za prsi." Martelova je ob tem dodala, da je besno zakričala nanj, kaj se gre, nato pa se je Thicke, ki je bil po navedbah obeh vidno opit, "v zadregi opravičil".

Emily je po oceni Diane Martel "ravnala zelo profesionalno", a kljub vsemu manekenka danes ni prepričana, da je bilo njeno ignoriranje dogodka pravilno. "S tisto eno gesto je Robin Thicke vse nas na snemanju opomnil, da ženske v resnici nimamo besede," danes pravi Ratajkowski in dodaja: "Jasno je bilo, da nimam nobene moči, da sem le nago dekle, ki poplesuje v njegovem videu. Da nisem nič več kot najeta lutka."

Skladba Blurred Lines, pri kateri je Thicke sodeloval z raperjema TI-jem in Pharrellom Williamsom, je sicer že v osnovi razburila borce na pravice žensk, saj v njej Thicke med drugim večkrat zapoje: "Vem, da to hočeš." Zaradi opozoril, da besedilo poveličuje posilstvo, so jo v številnih ameriških barih in študentskih naseljih prepovedali.

Pozneje se je Thicke zapletel še v tožbo z dediči Marvina Gaya, ki so na sodišču po petletni sodni bitki dokazali, da je skladba plagiat Gayeve pesmi iz leta 1977 Got To Give It Up, zaradi česar sta morala Williams in Thicke Gayevim dedičem izplačati pet milijonov dolarjev.