"V tostranstvu se nama je pridružil Sylvester Apollo Bear. Sly je privekal na svet 8. marca na najbolj nezemeljsko, prelepo in ljubezni polno jutro mojega življenja," je zapisala mlada mamica na Instagramu ob fotografiji z novorojenčkom.

Da pričakuje, je Ratajkowska razkrila v eseju za Vogue oktobra lani, v katerem je tudi pojasnila, zakaj noče razkriti spola svojega otroka.

"Ko z možem poveva prijateljem, da sem noseča, je njihovo prvo vprašanje skoraj vedno, ali veva, kaj si želiva - fantka ali punčko. Na taka vprašanja rada odgovarjava, da spola ne bova vedela, dokler ne bo najin otrok star 18 let in nama bo do takrat to sam sporočil," je zapisala.

"Vsi se temu smejijo, a je nekaj resnice v tem – obeti nekih širnih možnosti, ki so precej kompleksnejše od tega, s kakšnimi genitalijami je otrok rojen – resnica je, da nimamo pojma, kdo raste v mojem trebuhu. Kdo bo ta oseba? Kakšni osebi bova starša? Kako bo ta oseba spremenila najini življenji in naju sama? To je čaroben in malce strašljiv kompleks, ob katerem se počutiš nemočnega in ponižnega."

Ratajkowska je bila v zvezi z Bearom - McClardom, igralcem in producentom, le nekaj tednov, preden sta se februarja 2018 na presenečenje vseh na hitrico poročila. Par živi v New Yorku.