80-letni Bernie je svojo mlajšo hčer pospremil do poročnega oltarja. Foto: EPA
80-letni Bernie je svojo mlajšo hčer pospremil do poročnega oltarja. Foto: EPA

Nevesta je na poroko prišla z belim rolls-roycem, ki ga je vozil upokojeni dirkač Jean Alesi, na zadnjih sedežih pa je s Petro sedel oče Bernie.

Mlajša hči Bernieja Ecclestonea in njegove nekdanje žene Slavice Radić je žarela v poročni obleki Vere Wang, ki je stala 80.000 britanskih funtov, na glavi pa je imela diamantno tiaro.

Med obredom je Andrea Boccelli v čast mladoporočencema zapel tri uspešnice - Time To Say Goodbye, Somos Novios in Can’t Help Falling In Love -, spremljal pa ga je del britanskega kraljevega orkestra.

Zabava se je nadaljevala na vrtu razkošnega gradu, kjer so za vzdušje poskrbeli Eric Clapton (ta naj bi nastopil zastonj), skupina Black Eyed Peas (dobili naj bi 1,5 milijona britanskih funtov) in slavni didžej David Guetta (dobil naj bi 500.000 britanskih funtov).

Med svati tudi plemiči
Med 250 svati po poročanju britanskih medijev ni bilo Berniejeve izbranke Fabiane (Petra je večkrat izrazila nestrinjanje z očetovo zvezo), ki je od njega mlajša 50 let, prišli pa so številni drugi znani obrazi.

Iz ZDA je na poroko skupaj z mamo Kathy in sestro Nicky prispela Paris Hilton, prišle so tudi britanski princesi Beatrice in Eugenie ter njuna mati Sarah Ferguson, s svojo boljšo polovico Elisabetto pa tudi Flavio Briatore ...

Za poroko, ki se je odvila na italijanskem gradu Odescalchi, in na katerem sta si večno zvestobo obljubila tudi Tom Cruise in Katie Holmes, naj bi odšteli 5 milijonov britanskih funtov.