Po poročanju hrvaških medijev se je na Jadranu tokrat ustavil tudi drugi najbogatejši človek na svetu. Foto: Jutranji.hr
Po poročanju hrvaških medijev se je na Jadranu tokrat ustavil tudi drugi najbogatejši človek na svetu. Foto: Jutranji.hr

Kot poroča hrvaški spletni portal Jutarnji.hr, si je Gates z ženo Melindo in tremi otroki v sredo ogledal slapove reke Krke, se sprehodil po Skradinu, nato pa, ko je zagledal fotografske bliskavice, pospešil korak do marine in z gliserjem odbrzel proti najeti jahti.

Kot še piše hrvaški medij, so si Gates in njegova družina za ogled največje naravne znamenitosti nacionalnega parka Krka, slapove, vzeli dobri dve uri, nato pa se še malo sprehodili po mestu, si vzeli čas za nakup majhnih spominkov, drugi najbogatejši človek na svetu pa si je, kot ponosno poročajo sosedi, "privoščil" celo knjigo o parku.

Jutarnji še ugotavlja, da si bogataš žal ni privoščil kosila v Skradinu, ampak je sklonjene glave odhitel do gliserja, ki ga je nato odpeljal do jahte, ki je družino čakala na Prukljanskem jezeru.

Gates se je sicer v torek mudil v Rimu, na obisku pri italijanskem premierju Silviu Berlusconiju, s katerim sta se pogovarjala o Gatesovi dobrodelni fundaciji.