26-letni igralec ima svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Foto: Reuters
26-letni igralec ima svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Foto: Reuters

26-letnik je ob odkritju zvezde povedal, da bo za vedno srečen, ker je na Pločniku slavnih. Obenem se je zahvalil svojim staršem, ki sta na slovesnost priletela iz Londona.

Daniel je povedal, da je zelo počaščen, ker je dobil svojo hollywoodsko zvezdo, še toliko bolj, ker jo dobi le 20 odstotkov ljudi iz sveta filma in televizije, je dodal: "Resnično neverjetno je. Ne glede na to, kako zabredem, je ne morejo odstraniti."

Na prireditvi sta se pojavila tudi režiser dveh filmov o Harryju Potterju Chris Columbus in igralec Chris Hardwick.

Radcliffe, ki je svojo prvo filmsko vlogo odigral leta 1999, ko je v televizijski drami David Copperfield upodobil mladega David Copperfielda, je svetovno slavo doživel v filmski franšizi Harry Potter - zaigral je v vseh osmih filmih o čarovniku, zadnji Harry Potter in svetinje smrti je premiero doživel julija 2011.

V vlogi J. Pierrepointa Fincha je nastopil v muzikalu How to Succed in Business Without Realy Trying na Broadwayu. Predstava, ki je bila premierno uprizorjena marca 2011, je bila zelo dobro sprejeta, Radcliffe in njegov soigralec John Larroquette pa sta bila nominirana za grammyja. Trenutno promovira film Victor Frankenstein.

In kje se vidi igralec v prihodnosti? "Na določeni točki bi rad režiral. Delal sem s čudovitimi režiserji in veliko sem se naučil od njih, gledal sem jih, vpijal sem njihovo znanje, rad bi to uporabil."