Dirk Nowitzki je šele drugi košarkar, ki je prejel nagrado ESPY za najboljšega športnika leta. Foto: Reuters
Dirk Nowitzki je šele drugi košarkar, ki je prejel nagrado ESPY za najboljšega športnika leta. Foto: Reuters

Podelitev, ki jo ameriška televizijska mreža ESPN organizira vse od leta 1993, je namreč po tem, ko so prešteli vse glasove, ki so jih glasovalci oddali na uradni spletni strani, razglasila Dirka Nowitzkega za najboljšega športnika, Dallas Mavericksi so postali najboljša ekipa, trener ekipe Rick Carlisle pa je okronan za najboljšega trenerja leta.

"Ganjen sem in počaščen. To je bilo neverjetno leto za vse v Dallasu," je ob sprejetju nagrade dejal Dirk Nowitzki, najkoristnejši igralec finala lige NBA, ki je šele drugi NBA-košarkar, ki je odnesel laskavo nagrado. Leta 1993 je bil za najboljšega športnika imenovan legendarni Michael Jordan.

Za najboljšo športnico je že bila drugo leto zapored imenovana ameriška smučarka Lindsey Vonn, ki je priznala, da ji je "všeč" Justin Bieber: "Justine Bieber, se boš slikal z mano za moj Facebook profil?" se je pošalila plavolasa športnica.

Košarkar Jimmer Fredette je postal najboljši univerzititetni športnik, nagrada za najboljši preboj v športu je odšla v roke še enega košarkaja - članu ekipe LA Clippers, Blaku Griffinu, nagrado Arthurja Asha za pogum je prejel nekdanji boksar Dewey Bozella, v kategoriji teniških igralcev sta zmago odnesla Rafael Nadal in Serena Williams, najboljši športni film je postal The Fighter ...

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate, kdo vse si je pogledal letošnje podelitve športnih nagrad. Poleg športnikov so se prireditve udeležili tudi številni pevci, igralci, manekenke ...