Mary Kate in Ashley Olsen - najbolj modno ozaveščeni sestri. Foto: EPA
Mary Kate in Ashley Olsen - najbolj modno ozaveščeni sestri. Foto: EPA

Dvojčici, ki sta zasloveli v nanizanki Polna hiša v 80. letih, danes pa se ukvarjata z igranjem in modnim oblikovanjem, je Vogue izbral za sestri z največ sloga. Poleg njiju je bilo v ožjem izboru še osem sestrskih parov, med njimi tudi nevesta britanskega princa Williama Catherine in njena sestra Pippa Middleton, vnukinje Jacquesa Courtina-Clarinsa, ustanovitelja francoskega kozmetičnega podjetja Clarins, Claire in Virginie ter Prisca in Jenna Courtin-Clarins, pevki Beyonce in Solange Knowles, igralki Rooney in Kate Mara itd.

"To je bilo leto sester, še posebno Catherine in Pippe Middleton," je Mark Holgate, urednik modnih novic pri modni bibliji v enem stavku pojasnil, zakaj so kot temo za letošnjo številko, posvečeno najbolje oblečenim, izbrali sestre.

Tudi sestri Middleton nista od muh
Odločitev, kateri dve sestri sta najbolj modno ozaveščeni, je bila težka, priznava Holgate, saj sta sestri Middleton zagotovo postavili povsem svoje modne smernice, predvsem glede dolžine oblek: "Te so dovolj kratke, da jih ne bi mogla nositi starejša generacija, a dovolj dolge, da ostanejo spodobne tudi, ko se je treba usesti ali skloniti k otroku."

A dvojčici Olsen sta bili tisti, ki jima je uspelo - vsaka s svojo modno linijo. In tudi zato so ju pri reviji Vogue izbrali za naslovnico svoje tematske številke, ki bo izšla 15. novembra, pravi Holgate. "Ali sploh obstajata bolj izvirni, modno ozaveščeni, "chic" sestri kot Mary Kate in Ashley Olsen?" se sprašuje (in si sočasno odgovarja) Holgate.

Ob tem dodaja, da je dejstvo, da sta se pred leti pogosto uvrščali na sezname najslabše (če ne že grozno) oblečenih zvezdnic, pomeni le nekaj dobrega, saj sta pogosto poskušali biti inovativni in včasih se jima pač ni posrečilo.