Kateri je pravi Hansi Hinterseer? Foto: EPA
Kateri je pravi Hansi Hinterseer? Foto: EPA

je doletela posebna čast - dobil je svojo voščeno lutko.

Pred začetkom kitzbühelskega smučarskega konca tedna (prva tekma, tokrat izjemoma slalom, bo zaradi slabe vremenske napovedi na sporedu že v petek) so v rojstnem kraju nekdanjega smučarja predstavili Hinterseerjevo voščeno lutko. Pevec šlagerjev, ki bo 2. februarja praznoval svoj 60. rojstni dan, je ob odkritju svojega voščenega dvojnika z veseljem poziral številnim fotografom.

Hinterseer, sicer sin Ernstra Hinterseerja, olimpijskega zmagovalca v slalomu leta 1960, je bil v 70. letih član avstrijske smučarske reprezentance, osvojil šest zmag v svetovnem pokalu v slalomu in veleslalomu, ter srebrno medaljo v veleslalomu na svetovnem prvenstvu leta 1974 v St. Moritzu.

TV-komentator, pevec, igralec
V 80. letih je kot strokovni komentator postal stalnica avstrijskih smučarskih prenosov, v 90. letih pa se lotil še glasbene kariere. Do zdaj je izdal štiri albume, vse z ljubezensko oz. domoljubno tematiko. Preizkusil se je tudi v igranju, a se (za zdaj) lahko pohvali "le" z vlogami v avstrijskih filmih s podobno, domoljubno tematiko.

Spodaj si lahko ogledate fotoutrinke s predstavitve Hinterseeerjeve voščene lutke in nekaj videospotov njegovih največjih glasbenih uspešnic.