Prejšnji teden je Jason v oddaji The Tonight Show with Jay Leno razkril, da nima niti prenosnega telefona, niti računalnika, niti svojega e-maila. Foto: EPA
Prejšnji teden je Jason v oddaji The Tonight Show with Jay Leno razkril, da nima niti prenosnega telefona, niti računalnika, niti svojega e-maila. Foto: EPA
Jason Momoa
V HBO-jevi uspešnici Igra prestolov Jason nastopa v vlogi barbarskega poglavarja Khala Droga.

32-letni igralec trenutno s polno močjo promovira svoj najnovejši film Konan barbar, ki je priredba kultnega filma iz leta 1982, s katerim je pot do slave začel avstrijski igralec.

Igralcu in manekenu s polnim imenom Joseph Jason Namakaeha Momoa je uspelo premagati igralca Kellana Lutza in Jareda Padalecka, ki sta se prav tako potegovala za vlogo Konana barbara, in sicer predvsem zahvaljujoč temu, da zna vihteti meč.

Jason se je moral zelo potruditi, da je prišel do želene forme za vlogo velikega borca Konana. 32-letnik naj bi treniral šest ur na dan, da bi čim bolje odigral svojo vlogo: "Najprej smo dve uri vadili boj z meči, po kratkem odmoru, med katerim sem pojedel malo kuhanega piščanca, pa sem se vrnil k dvourni vadbi na fitnesnapravah. Ko sem prišel domov, sem le spal in počival."

Igralcu, ki je visok 195 centimetrov in težak 95 kilogramov, je z intenzivno vadbo uspelo pridobiti deset kilogramov mišične mase. "Njegova prehrana je bila sestavljena iz piščančjih prsi in kikirikijevega masla. Tega je potreboval za energijo, ker je ne snemanju izgubil veliko kalorij. Morali smo paziti, da ne bi izgubil mišic," je pojasnil producent Konana Fredrik Malmberg.

Jason v zvezi z Liso Bonet
Zapeljivi Jason Momoa, ki je nastopal tudi v serijah Baywatch in Stargate Atlantis, zadnje čase pa ga lahko gledate v priljubljeni seriji Igra prestolov, ima iz dneva v dan vse več oboževalk, na njihovo žalost pa je igralec že oddan.

32-letnik je namreč v zvezi z enajst let starejšo igralko Liso Bonet, nekdanjo ženo Lennyja Kravitza. Zaljubljeni par ima skupaj dva otroka - štiriletno hčerko po imenu Lola Iolani Momoa in leto mlajšega sinčka, ki sliši na ime Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa.