Šestprstna dlan Mela Brooksa. Foto: Reuters
Šestprstna dlan Mela Brooksa. Foto: Reuters

88-letni Brooks, ki velja za mojstra filmskih parodij, je tako svoje odtise dodal tistim, ki so jih pred njim ob znamenitem kitajskem gledališču TLC pustili že Robert DeNiro, Jackie Chan, Sandra Bullock, Brad Pitt, George Clooney, Johnny Depp, Ben Stiller, Jennifer Anniston, Jane Fonda, Jerry Lewis.

Poleg odtisov svojih dlani z enajstimi prsti je v cement položil tudi svoja stopala in dodal avtogram. "Nujno si moram umiti roke," je ob tem pod fotografijo svojih umazanih dlani pripisal na družbenem omrežju Twitter. "Dlani sem očistil, čevlji pa ne bodo nikoli več isti," je pozneje dodal.

Od oskarja do grammyja
Režiser, igralec, producent in pisec Brooks se uvršča v sam vrh ameriške komedije. Za svoje delo je prejel številne nagrade - prvega oskarja leta 1964 za kratki film The Critic (Presojevalec), drugega štiri leta pozneje za scenarij za komedijo The Producers (Producenti). To je leta 2001 predstavil tudi v obliki muzikala, ki je bil nagrajen s kar 12 tonyji.

V svoji karieri je dobil nagrade oskar, tony, emmy in grammy ter se z njimi uvrstil v ozek krog 14 osebnosti, ki so za svoje delo prejele vse naštete nagrade.