V seriji Urgenca (ER) se je medicinska sestra Sam Taggart (Linda Cardellini) osredotočala na službo, sina, nekaj časa pa tudi na seksi zdravnika Luko Kovača, ki ga je upodobil hrvaški igralec Goran Višnjić. Foto:
V seriji Urgenca (ER) se je medicinska sestra Sam Taggart (Linda Cardellini) osredotočala na službo, sina, nekaj časa pa tudi na seksi zdravnika Luko Kovača, ki ga je upodobil hrvaški igralec Goran Višnjić. Foto:

Prav to poletje so ameriškim gledalcem predstavili kar tri nove nanizanke, v katerih je osrednji lik prav medicinska sestra. Serijo Nurse Jackie so prvič predvajali 8. junija, vlogo sestre Jackie Peyton v newyorški bolnišnici pa igra večkratna dobitnica nagrad emmy in zlati globus Eddie Falco. Žena Willa Smitha Jada Pinkett igra glavno medicisko sestro Christino Hawthorne v seriji HawthoRNe, ki so jo prvič predvajali 16. junija. Sredi julija pa so producenti serije Mercy sporočili, da bodo nanizanko o treh medicinskih sestrah začeli predvajati že to jesen, ne pa šele leta 2010, kot je bilo sprva predvideno.

V seriji Urgenca (ER) smo spoznali kar nekaj medicinskih sester, medtem ko pa v zdravniški seriji Talenti v belem (Grey's Anatomy) med devetimi glavnimi junaki ni niti ene medicinske sestre ali medicinskega tehnika, kot se pravilno reče predstavniku moškega spola, ki opravlja službo medicinske sestre.

V spodnji fotozgodni smo zbrali nekaj medicinskih sester, ki so v televizijskih uspešnicah pridno skrbele za paciente. Katera se vam je najbolj vtisnila v spomin?

Dr. Kovač pa je nazadnje končal v objemu zdravnice Abby Lockhart (Maura Tierney), ki je svojo kariero začela kot medicinska sestra.
Nič slabše se v Urgenci ni godilo niti medicinski sestri Carol Hathaway (Julianna Margulies), saj je uživala v objemu dr. Douga Rossa, ki ga je upodobil šarmantni George Clooney.
Ljubezen na delovnem mestu je našla tudi jezična medicinska sestra Carla Espinoza (Judy Reyes), ki je v seriji Mladi zdravniki (Scrubs) ukrotila dr. Turka (Donald Faison).
Igralka Eddie Falco je v seriji Sopranovi upodobila ženo mafijca Tonyja Soprana, v novi zdravniški nanizanki Nurse Jackie pa igra medicinsko sestro Jackie Peyton.
Serijo HawthoRNe so v ZDA prvič predvajali v začetku junija, pred dnevi pa so že sporočili, da je nanizanka dobila zeleno luč tudi za drugo sezono. Ob Jadi Pinkett Smith v seriji igra tudi Michael Vartan, ki je zaslovel kot Sydneyjin partner Michael Vaughn v tv-uspešnici Alias.
Preden je Peter Petrelli (Milo Ventimiglia) odkril, da ima nadnaravne sposobnosti, se je v seriji Heroji pojavil v vlogi medicinskega tehnika.
Dell Parker (Chris Lowell) je v seriji Zasebna ordinacija (Private Practice) deležen precej zasmehovanja. Ne le da dela kot medicinska sestra, rad bi postal tudi babica in tako pomagal pri porodih.
Leta 1968 so začeli predvajati serijo Julia, v kateri se igralka Diahann Carroll pojavi kot medicinska setra Julia Baker. To je bilo prvič, da se je Afroameričanka pojavila v resni vlogi in ne v stereotipni vlogi služabnice.
Američani so posneli tudi kar nekaj serij z vojno tematiko. V nanizanki Kitajska plaža (China Beach) ranjencem v vietnamski vojni pomaga medicinska sestra Colleen McMurphy (Dana Delany) ...
... v korejski vojni pa zdravnikom ob strani stoji medicinska sestra Margaret Houlihan (Loretta Swit). No, vsaj kadar z njimi ne počne kaj drugega - kadar se ne stiska v objem Franka Burnsa in ne kriči na Hawkeyeja in BJ-ja. Majorka Houlihan si je v legendarni seriji M.A.S.H. prislužila tudi vzdevek Hot Lips (Vroče ustnice).