Sestri sta goreče spremljali finale, na njuno žalost pa Murrayju ni uspelo osvojiti Wimbledona. Foto: EPA/Reuters
Sestri sta goreče spremljali finale, na njuno žalost pa Murrayju ni uspelo osvojiti Wimbledona. Foto: EPA/Reuters

Vojvodinja Cambriška v umazano beli obleki in njena sestra Pippa v modri obleki s ptičjim potiskom, goreči ljubiteljici tenisa, sta zaman stiskali pesti za svojega rojaka Andyja Murrayja.

Rjavolasi Catherine in Philippa sta bili glavni zvezdi v areni, dokler nista na travnato igrišče stopila glavna akterja wimbledonskega finala, Andy Murray in Roger Federer. Ob prihodu v dvorano je množica sestri Middleton pozdravila z glasnim navijanjem, žvižgi in vzkliki - nekateri so Pippo celo zaprosili za roko -, žena britanskega princa Williama pa je veselo pozdravljala nazaj.

Občinstvo je bilo večinoma na strani britanskega teniškega igralca, a kljub glasni podpori navijačev Andyju ni uspelo doseči zgodovinskega dosežka - po 76 letih bi lahko postal prvi Britanec, ki bi zmagal v Wimbledonu.

Za Murrayja so poleg njegovega dekleta Kim Sears ter Catherine in Pippe v kraljevski loži navijali še britanski premier David Cameron, zakonca Beckham in sir Alex Ferguson, med drugimi zvezdniškimi navijači pa je bilo opaziti še Juda Lawa, Anne Wintour, Ronnieja Wooda, Cliffa Richardsa ...