Henryju Cavillu pristojijo tako srednjeveški viteški oklepi ... Foto:
Henryju Cavillu pristojijo tako srednjeveški viteški oklepi ... Foto:
... kot tudi elegantne obleke v Guccijevih oglasih.

Cavilla so namreč namesto v beli puder in čekane opravili v renesančne kostume zgodovinske serije Tudorji, v kateri že tretjo sezono igra radoživega in šarmantnega Charlesa Brandona, vojvodo Suffolka.
A preden je pri dekletih izjemno priljubljenemu Cavillu uspelo poseči med zvezde, je bil deležen mnogih "skoraj-ev". Nase je opozoril v Grofu Monte Cristo (2002), nato pa so sledila razočaranja.
Zaigral naj bi kot Batman v filmu Batman: Na začetku (2005) - a je vlogo dobil rojak Christian Bale. Njegovi oboževalci so sprožili pravo kampanjo, da bi bil filmski Cedric v Harryju Potterju in ognjenem kelihu (2005) - a je vlogo dobil rojak Robert Pattinson.
Cavill bi moral biti še en superjunak, Superman. A je tega nazadnje po zapletih pri menjavi režiserjev v filmu Superman se vrača (2006) odigral Brandon Routh. Bil je tudi v ožjem izboru za novega Jamesa Bonda, a je bil za to vlogo po mnenju producentov - premlad. Vse to je spodbudilo revijo Empire, da ga je leta 2005 razglasila za "najnesrečnejšega človeka v Hollywoodu".
Njegov čas prihaja
Črno serijo so prekinili pri TV-mreži Showtime, ki je Cavilla leta 2007 najela za Tudorje. Jonathan Rhys Meyers v vlogi Henrika VIII. nenadoma ni več zanimal nikogar. Dekleta so ponorela za lepim Cavillom, Vanity Fair pa ga je predstavil v svojem članku o "Naslednji generaciji Hollywooda".
In čeprav pri 24 ni mogel uresničiti vizije avtorice Somraka Stephanie Meyer, ki je prav njega videla v vlogi vampirja Edwarda (vlogo je - ponovno - dobil takrat 21-letni Robert Pattinson), ga je režiser Joel Schumacher najel za triler Vlood Creek, Woddy Allen za svoj film Whatever Works, občudovali pa ga bomo tudi kot Tezeja v visokoproračunskem spektaklu Vojna bogov.
In zasebno? V prostem času rad gleda Dexterja, vozi svojega astona martina, ob igranju pa tudi pozira - tako ga lahko med drugim občudujemo v reklamnih kampanjah za Gucci in Dunhill. Več pa v spodnji galeriji.