Matilda z mamo Michelle, starost: dve leti. Foto: JustJared
Matilda z mamo Michelle, starost: dve leti. Foto: JustJared

Mala Matilda, rojena 28. oktobra 2005 igralcema Michelle Williams in Heathu Ledgerju, je bila od rojstva tarča paparacev - čeprav sta se mlada zvezdnika, ki sta se spoznala leta 2004 na snemanju Gore Brokeback, prav zato odselila v nezvezdniški Brooklyn.
Pozornost, ki so jo tabloidi namenjali Michelle in Heathu, oba oskarjevska nominiranca za Brokeback, je bila za par, ki se jima je hollywoodsko življenje gnusilo, preveč. Leta 2007 sta se razšla, Heath pa je januarja 2008 nato tragično umrl zaradi usodne mešanice zdravil na recept.
Matilda, katere botra sta Heathov soigralec iz Brokebacka Jake Gyllenhaal in Michellina soigralka iz serije Simpatije Busy Philipps, je bila takrat stara dobri dve leti.
Prazniki v Avstraliji
Danes za štiriletnico skrbi 29-letna Michelle sama in pogosto vidimo mamo in hčerko, kako se sprehajata po New Yorku, obdani s Heathovimi prijatelji.
Praznike pogosto preživljata pri Ledgerjevi družini v Avstraliji, kjer tudi hranijo Heathov oskar. Zlati kipec, ki ga je Heath dobil posmrtno lani za stransko vlogo Jokerja v Temnem vitezu, bo Matilda prejela ob dopolnjenem 18. letu starosti.

V spodnji galeriji nekaj fotografij Matilde, ki je izrezan očka, skozi leta.