Obraz zavisti (levo) in obraz navdušenja - med superfinalistkama je slavila rjavolasa Alyssa v smaragdni toaleti. Foto: Reuters
Obraz zavisti (levo) in obraz navdušenja - med superfinalistkama je slavila rjavolasa Alyssa v smaragdni toaleti. Foto: Reuters
Alyssa Campanella
Alyssa je od začetka veljala za eno glavnih favoritk. Foto: Reuters

Izbor je potekal v Las Vegasu, Alyssa pa svoje države ne bo zastopala na izboru za mis sveta, ampak na izboru za mis Universe, ki bo 12. septembra potekal v Sao Paulu v Braziliji. Lento in krono je dobila iz rok lanske zmagovalke Rime Fakih, ki se je zapisala v zgodovino kot prva Arabka s tem naslovom. Rojena je bila namreč libanonskim staršem in je muslimanka.

Priseljenka v Kalifornijo
Zanimiva je tudi zgodba novopečene mis, ki je naravna plavolaska, a že nekaj let prisega na kostanjevo barvo las. Alyssa je bila sicer rojena na povsem drugem koncu "obljubljene dežele", v New Jerseyju, kjer je tudi odraščala, pred dobrim letom pa se je preselila v Los Angeles. Na tekmovanju je tako predstavljala Kalifornijo. Prva spremljevalka je postala mis Tennesseeja, druga najlepša v Alabami, tretja pa mis Teksasa.

Mnogi mediji so pograbili zgodbo o tem, da Alyssa ogromno časa posveti "piflanju" iz zgodovinskih knjig, posebej jo zanima obdobje dinastij Tudor in Stuart, njena najljubša monarhinja pa je škotska kraljica Mary, ki so jo obglavili leta 1587.

Legalizacija marihuane - da ali ne?
Kot je pogosto videti na lepotnih izborih, so tudi ameriške misice dobile suho grlo, ko so z mikrofonom v roki morale odgovarjati na vprašanja komisije. Pri tej nalogi ni blestela niti poznejša zmagovalka, ki je podala jecljajoč in precej zmeden odgovor na vprašanje, ali bi po njenem mnenju marihuano v Kaliforniji morali legalizirati. Odgovorila je, da se ji zdi v zdravstvene namene zelo pomembna, skrbi pa jo, kako bi uzakonitev vplivala na boj proti drogam.

Prva spremljevalka iz Tennesseeja se je zapletla pri stavku, da je sežiganje verskih knjig "meja, ki se je ne sme prestopiti", aplavz pa si je prislužila mis Teksasa, 25-letna Ana Rodriguez, ki je dejala, da bi morale prevarane žene uglednih politikov zbrati moč in poiskati moškega, ki jih bo resnično ljubil.

Sodniki so že prejšnji teden na podlagi izhodov v kopalkah in večernih oblekah izmed 51 kandidatk izbrali 15 četrtfinalistk, eno mesto pa je bilo rezervirano za najlepšo po izboru spletnega glasovanja. Na tem predtekmovanju se je Alyssa med izhodom v večerni toaleti spotaknila, a ji to očitno ni škodovalo pri končni zmagi.