Sharon bi lahko postavo zavidala tudi marsikatera najstnica. Foto:
Sharon bi lahko postavo zavidala tudi marsikatera najstnica. Foto:
Sharon Stone
Sharon Stone je uživala na počitnicah na Sardiniji.

Sharon Stone je pred kratkim dopustovala na Sardiniji in se v rdeče-belem bikiniju nastavljala sončnim žarkom. Fotografije paparacev pa dokazujejo, da je Sharon pri 51 letih še vedno tako dobro videti kot pri 20.

Postavna in hkrati nadarjena igralka se seveda ne sramuje svojega izklesanega telesa. Pred kratkim je zgoraj brez pozirala tudi za pariško revijo Match. "Ali sploh obstaja omejitev v letih, ko naj ne bi več pokazal svojega telesa? Če je kdo šokiran nad mojimi zadnjimi fotografijami, potem lahko to pripiše svojim predsodkom in pogledu na starost," je takrat dejala zvezdnica.

Z vlogo usodne ženske Catherine Tramell se je vpisala v filmsko zgodovino
Sharon, ki je na pensilvanski fakulteti Edinbro diplomirala iz kreativnega pisanja in umetnosti, je vedno veljala za bistro dekle. S 17 leti se je prijavila na lepotno tekmovanje in iz prodajalke v McDonaldsu postala model znamke Ford. Leta 1980 je debitirala v filmu Woodyja Allena Sturdust Memories kot 'lepo dekle z vlaka'. Prvo govorečo vlogo pa je odigrala leto pozneje v grozljivki Deadly Blessing.

Veliki prodor ji je uspel leta 1990 ob Arnoldu Schwarzeneggerju v filmu Popolni spomin (Total Recall). Po fotografiranju za Playboy pa je dobila vlogo usodne ženske v kultem Prvinskem nagonu (Basic Instrinct), v katerem je igrala ob Michaelu Douglasu (posnela pa je tudi drugi del). Prizor, ko Sharon v vlogi Catherine Tramell prekriža noge in pokaže, da je brez hlačk, velja za enega najbolj znanih filmskih prizorov vseh časov.

Sharon se je leta 1984 poročila s producentom MacGyverja, Michaelom Greenburgom, s katerim sta se že po dveh letih ločila. Leta 1998 pa se je poročila z urednikom Philom Bronsteinom, s katerim sta posvojila zdaj devetletnega sina Roana Josepha Bronsteina. Leta 2004 pa se je ločila tudi od drugega moža.