Na krsti, v kateri je ležala Peaches, so bili poleg nje naslikani mož Thomas, dva sinova, dva psa in mačka. Foto: Reuters
Na krsti, v kateri je ležala Peaches, so bili poleg nje naslikani mož Thomas, dva sinova, dva psa in mačka. Foto: Reuters
Peaches Geldof
Peaches je med drugim pisala za revijo Elle in časopis Guardian. Foto: Reuters

Na pogreb v bližino njenega doma v Kentu so med drugim prišli nekdanji kitarist Rolling Stonesov Bill Wyman, manekenka Kate Moss, Sarah Ferguson, nekdanja žena princa Andrewa in drugi. Peaches je ležala v beli krsti, na kateri je bil naslikan portret njene družine.

25-letna Peaches, hčer ustanovitelja Band Aida Boba Geldofa, so našli mrtvo na njenem domu v Wrothamu v Kentu sedmega aprila. Bila je mati dveh dečkov, ki sta stara 23 oziroma 11 mesecev. Pokopali so jo v isti cerkvi, v kateri se je pred dvema letoma poročila z glasbenikom Thomasom Cohenom in v kateri je leta 2000 potekalo tudi slovo od njene matere, televizijske voditeljice Paule Yates, ki je zaradi prevelikega odmerka heroina umrla v 42. letu starosti.

Na pogrebu je imel govor Bob Geldof, ki je v prvem odzivu na nenadno smrt drugorojene od svojih treh hčera dejal, da vsa družina občuti nepopisno bolečino. Ves obred je bil v družinskem krogu.

Peaches je bila sicer kljub mladosti že od malih nog po zaslugi svojega očeta stalnica londonske družabne smetane in tamkajšnjih zabav, članke za britanske časopise pa je pisala vse od 14. leta. Potem ko je v kratkem času dobila dva sinova, pa se je z družino preselila na angleško podeželje. Pred smrtjo je bila kolumnistka revije za starše, v kateri je večkrat zapisala, da je "srečnejša kot kdaj koli" in da je "vloga matere njena najlepša do zdaj". A po drugi strani je tudi zapisala, da je zaradi materinstva izgubila veliko prijateljic in da se je počutila "zapuščeno in odtujeno". Le dan pred smrtjo je na Twitterju objavila fotografijo sebe in svoje matere.

Policija njeno smrt še vedno obravnava kot "nesumljivo, a nepojasnjeno". Izsledki toksikoloških testov bodo znani v prihodnjih tednih.