Ena redkih fotografij, na kateri sta skupaj kralj in kraljica popa. Foto:
Ena redkih fotografij, na kateri sta skupaj kralj in kraljica popa. Foto:

Čeprav se je zadnja leta komu zdel že preveč čudaški, nedostopen in skrivnosten, so o njem mnogi glasbeniki našli le pohvalne besede. Nekateri starejši izvajalci se radi spominjajo predvsem Michaelovih najstniških let, ko naj bi bil po njihovih besedah izredno simpatičen in radoživ fantič, ki je vedno poskrbel za dobro voljo.

Oglejmo si nekatere znane Jacksonove prijatelje, slavne glasbenike, s katerimi si je delil oder, pa tudi nenavadne "združitve", med katere nedvomno sodi njegova poroka z Liso Marie Presley.

Michael je takole kramljal z boksarsko legendo Mohamedom Alijem in njegovo ženo Veronico na eni izmed športnih prireditev leta 1977. Tistega leta je boksarski šampion tudi kot gost nastopil na enem izmed nastopov Jackson 5.
Diana Ross je Jacka spoznala, ko je bil star komaj deset let in bil še član bratske zasedbe Jackson 5. Pozneje sta postala dobra prijatelja, celo tako dobra, da je Michael nekaj časa živel pri Diani. 'Ona pozna vse moje najtemnejše skrivnosti,' je nekoč dejal. Fotografija je iz leta 1981, ko sta se zvezdnika udeležila podelitve ameriških glasbenih nagrad. Nič nenavadnega torej, da je Diano smrt povsem 'dotolkla': 'Solze kar ne nehajo liti. Zgodilo se je tako nenadoma in tako presenetljivo, da tega ne morem dojeti.'
Ko se je Jackson leta 1993 moral braniti obtožb o spolnem nadlegovanju 13-letnika, je bila igralka Elizabeth Taylor tista, ki ga je ves čas držala pod roko in mu nudila ramo, ko jo je najbolj potreboval. Pevec je istega leta v intervjuju z Oprah Winfrey tudi omenil, da je bila prav Liz tista, ki mu je nadela vzdevek kralj popa, ki se je nato uveljavil po vsem svetu. Taylorjeva je nekoč omenila, da ju je z Michaelom zbližalo to, da sta oba imela zelo nesrečno otroštvo.
Ujel se je tudi z Lizo Minnelli, ki jo je leta 2001 celo spoznal z njenim bodočim četrtim možem Davidom Gestom. Minnellijeva se mu je zahvalila tako, da je Jacksona izbrala za pričo na poroki.
Občasno je na glasbenem področju združil moči tudi z britansko poplegendo Paulom McCartneyjem. 'Imel sem veliko srečo in čast, da sem lahko delal z Michaelom. Bil je izjemno nadarjen mož z nežno dušo. Njegova glasba bo ostala z nami še dolgo, sam pa se bom Michaela spominjal z nasmeškom na obrazu,' je član Beatlov medijem dejal ob Jacksonovi smrti.
Dvojec Michael Jackson-Cher je večkrat skupaj stal na odru. Ko je pevka izvedela tragično novico, je dejala: 'Ko pomislim na Michaela, mi na misel pride mlad fantič, saj sem ga spoznala še kot najstnika. Kot mladenič je bil zelo optimističen, prikupen in nasmejan.'
Igralka Brooke Shields je z Michaelom pod roko prišla na podelitev grammyjev leta 1984. Parček naj bi bil v preteklosti tudi romantično povezan. 'Bil je izjemen prijatelj in umetnik, ki je svetu dal veliko,' so bile njene prve besede v petek. Michael pa je v pogovoru z Oprah zvezo z Brooke opisal takole: 'Poskušava čim manj zahajati v javnost, večino večerov preživljava med štirimi stenami njenega ali mojega stanovanja.'
Odlični glasbeniki na kupu, spomin na leto 1986: Michael Jackson, obkrožen s samimi dobitniki grammyja: Dionne Warwick, Steviejem Wonderjem, Quincyjem Jonesom in Lionelom Richiejem.
Jackson, kralj popa, je Madonno, kraljico popa, pripeljal s seboj na podelitev oskarjev leta 1991, zato ni nič nenavadnega, da so ju paparaci dobesedno obkolili. 'Material Girl' je bila 'šik' od glave do pet, v večerni obleki Boba Mackieja in diamantih, vrednih več milijonov dolarjev, Jackson pa si je za posebno priložnost nadel ne eno, ampak dve svetleči rokavici. Madonna mu je nato pomagala tudi pri albumu Dangerous.
Michael Jackson, Jackson 5 in Bee Gees so se takole nastavljali fotoaparatom leta 1997, ko sta obe zasedbi dobili svoje mesto v rock'n'roll hiši slavnih.
Jackson je bil z Liso Marie Presley, hčerjo Elvisa Presleyja, poročen dve leti. Poroka je vzbudila nemalo začudenja, nekateri so tudi namigovali, da med njima ni nikakršne ljubezni.
Znameniti kitarist Slash si je z Jacksonom nekajkrat delil oder, tudi med dobrodelnim koncertom v Münchnu leta 1999.
Jackson in nekdanji južnoafriški predsednik Nelson Mandela sta združila moči pri zbiranju denarja pomoči potrebnim leta 1999.
Kralj popa in princeska popa Britney Spears sta se pomenkovala na podelitvi MTV-jevih nagrad leta 2002. 'Bil mi je navdih skozi vso kariero,' pravi Britney.
Zvezdnik filma Sam doma Macaulay Culkin je nastopil v Jacksonovem videospotu za pesem Black or White, nato pa sta postala dobra prijatelja, tako dobra, da je bil otroški igralec večkrat gost na njegovem ranču Neverland. Culkin ga je podprl tudi pri obtožbah o spolni zlorabi.