"Do olimpijskih iger je še nekaj več kot 50 dni. Komaj čakam, da bomo zopet navijali za naše športnike. Tako kot v Londonu leta 2012, bomo tudi letos spoznali novo generacijo resnično obetavnih in nadarjenih športnikov," je dodala vojvodinja. Foto: Reuters

Vojvodinja je od leta 2013 pokroviteljica organizacije, nad njenim delom pa so navdušeni tudi športniki. "Kate Middleton je fantastična ambasadorka," je dejala Tanni-Grey Thompson. "Zaveda se pomena in vrednosti športa."

Večerje so se udeležili športniki, kot sta Christine Ohuruogu in Sharron Davies, manjkal pa ni niti športni podmladek, od katerega si v Riu Velika Britanija veliko obeta.

Skoraj dve tretjini britanskih športnikov, ki so državo zastopali na olimpijskih igrah v Londonu, so finančno pomoč organizacije prejemali v preteklosti ali pa so je deležni še vedno.

S slovesno večerjo so zaznamovali 40. rojstni dan SportsAid. Z dogodkom so želeli javnosti pokazati vse, kar organizacija počne.

Kate Middleton je s svojo dolgo kraljevsko modro obleko ponovno zasenčila večino udeležencev, v svojem govoru pa ni skrivala navdušenja nad športom.

"Mnogi veste, da obožujem šport. Zelo rada navijam za ekipe in športnike, ki so mi resnično pri srcu. Všeč mi je izziv, ki ga šport predstavlja za vsakega izmed nas, hkrati pa nas združuje ter nam daje občutek, da smo del ekipe tudi mi," je dejala zbranim gostom.

"Ravno zato tako močno verjamem v SportsAid. Športniki predstavljajo odlično motivacijo za celotno državo, da postane dejavna in se vključi v športno dogajanje."