Katera Helen je prava? Leva ali desna? Foto: Reuters
Katera Helen je prava? Leva ali desna? Foto: Reuters

64-letni igralki, ki je nazadnje navdušila kot kraljica Elizabeta II., so v znamenitem londonskem muzeju voščenih lutk Madame Tussauds izdelali tako dobro voščeno kopijo, da se je celo njen mož "spraševal", katera je prava.

Tokrat so v muzeju Madame Tusauds izdelali res dobro dvojnico, a vedno jim ne uspe.

Na koncu je poljubil neživo Helen in si od žive prislužil žuganje s prstom. "Moj mož se želi poročiti z njo," je o svoji dvojnici dejala igralka, ki se je leta 1945 rodila kot Ilyena Vasilievna Mironov, in nato še hudomušno pristavila: "Ona se veliko manj prepira."

Helen je 20 umetnikov oblikovalo štiri mesece
Voščeno Helen je kar 20 umetnikov izdelovalo vsak delovni dan v zadnjih štirih mesecih, lutka pa je vredna okroglih 150.000 funtov, so se ob predstavitvi pohvalili v muzeju.

Predstavnica znamenitega muzeja voščenih lutk Liz Edwards je pojasnila, da bo voščena Helen stala v predelu, namenjenem najpomembnejšim zvezdnikom. Sicer pa o odločitvi, da izdelajo njeno podobo, pravi: "Dama Helen ima za sabo fenomenalno kariero, obenem pa se je redno uvrščala na vrh predlogov obiskovalcev, koga še želijo videti v naši zbirki."