Modro-zeleno-rumena 'pošast'? Ne, Katy Perry! Foto: Reuters
Modro-zeleno-rumena 'pošast'? Ne, Katy Perry! Foto: Reuters
Rihanna
Na odru so se pojavila preverjena imena, ki iz mladih izvabljajo krike navdušenja in oboževanja. Foto: Reuters

Ameriška zvezdnica je to izkušnjo doživela v soboto, ko so v Los Angelesu podelili nagrade Kids Choice Awards, na katerih svoje najljubše igralce in pevce izbira mlada ameriška generacija. Katy je sicer na rdečo preprogo prišla v bleščeči zapeljivi oblekici, za obmetavanje z lepljivim "zmazkom" pa se je previdno preoblekla v preprosto rumeno oblekico, na lase pa si je poveznila modro lasuljo.

Ko je odprla kuverto, da bi v družbi igralca Jonaha Hilla razglasila najbolj priljubljeno igralko, jo je - da bi bil šov še večji in bi se o njem dlje govorilo - zadela umetna zelena snov. "Ničesar ne vidim!" se je potožila v smehu, Hill pa ji je "polaskal": "Čudovita si videti."

Ko sta za zmagovalko v tej kategoriji le razglasila najstniško zvezdnico Miley Cyrus, se ji je od nog do glave umazana Katy približala in jo skušala objeti, a Miley jo je posvarila: "Da si ne bi drznila!"

Michelle Obama se je oglasila iz Bele hiše
Med zanimivosti večera je sodila še nagrada za "veliko pomoč", ki so jo otroci in najstniki podelili prvi dami ZDA Michelle Obama. Michelle jih je nagovorila prek velikega zaslona in jih pozvala, naj se veliko gibljejo, pametno jedo in pridno hodijo v šolo. Tokratna prireditev je imela namreč tudi resno sporočilo - boj proti otroški debelosti.

Na odru je z mešanico uspešnic in spet spremenjeno pričesko zabavala tudi Rihanna, ni pa šlo niti brez še enega ljubljenca najstnic, temnolasega Taylorja Lautnerja, ki so ga po zaslugi Sage o somraku izglasovali za najljubšega igralca. Skupaj s soigralko Kristen Stewart je bil izbran tudi za najljubkejši filmski par.

Še nekaj besed o glasbi: mlada generacija najraje posluša raperja Jay-Z-ja in mlado countryzvezdnico Taylor Swift.