Zvezdnik filma Goli v sedlu, ki je bil dvakrat nominiran za oskarja,  je v svoji karieri nastopil v več kot 150 filmih in 140 televizijskih serijah. Foto: EPA
Zvezdnik filma Goli v sedlu, ki je bil dvakrat nominiran za oskarja, je v svoji karieri nastopil v več kot 150 filmih in 140 televizijskih serijah. Foto: EPA

Na hollywodski stezi slavnih, kjer je leta 1960 prvo zvezdo prejela igralka Joanne Woodward, je včeraj svoje mesto dobil tudi igralec, umetnik in režiser Dennis Hopper. 2403. zvezdniku z resno boleznijo je ob prejetju posebnega priznanja za svoje delo stala ob strani družina, med njimi tudi sedmletna hči Galen in nekaj njegovih igralskih kolegov, ki so mu pomagali na oder: "Vsi, ki sem jih poklical na podelitev, so mi obogatili mojo življenjsko pot. Vse vas imam rad in rad bi se vam zahvalil," je dejal 73-letnik ob prejetju zvezde.

Dennis - najbolj kul fantič na svetu
Nekaj besed so o Dennisu na prireditvi povedali tudi njegovi kolegi. Viggo Mortensen, ki je z Dennisom igral v filmih Indian Runner in Boiling Point, je v govoru dejal, da se Dennis razlikuje od drugih po tem, da je tako kot igralec kot prijatelj neustrašna oseba, producent Mark Canton pa je 73-letnika imenoval za "najbolj kul fantiča na svetu".

Dve bitki za Dennisa Hopperja
Hollywoodska legenda pa se ne bojuje le z boleznijo, temveč vodi bitko tudi s svojo ženo Victorio, s katero sta v ločitvenem procesu. Igralec je namreč janurja po 14 letih zakona vložil zahtevo za ločitev od Victorie, s katero sta se zanekrat dogovorila, da bosta med ločitvenim postopkom vsaj tri metre oddaljena drug od drugega.

Dennisov zdravnik, ki svojemu pacientu odsvetuje udeležbo na sodni obravnavi, saj bi lahko "ogrozila njegove možnosti za preživetje", je Hopperju priporočil udeležbo na podelitvi zvezde na hollywoodskem Pločniku slavnih, saj je to pozitivna izkušnja zanj.

V fotogaleriji si lahko pogledate, kdo je vse delal družbo Dennisu na zanj zelo poseben dan.