Meghan in Harry. Foto: Reuters
Meghan in Harry. Foto: Reuters

“Po navedbah prisotnih fotografov med omenjenim incidentom ni bilo nobenih "skorajšnjih trčenj" ali nesreč,” so povedali za Page Six iz agencije Backgrid USA. "Fotografi pravijo, da par v nobenem trenutku ni bil v neposredni nevarnosti.”

Sorodna novica Princ Harry in Meghan v "skoraj usodni" dirki pred paparaci

Agencija tudi zanika navedbe para, da jima je sledil “roj skrajno agresivnih paparacev”. Kot navajajo, so bili štirje fotografi, trije v avtomobilih in eden na kolesu, poslani, da bi ovekovečili večer Harryja in Meghan na Manhattnu, kjer je ona prejela nagrado "žensk z vizijo".

“Pomembno je poudariti, da imajo ti fotografi profesionalno odgovornost pokrivanja odmevnih dogodkov in osebnosti, vključno z javnimi osebami, kot sta princa Harry in Meghan Markle,” navaja Backgrid, ki ob tem zatrjuje, da obsoja vsakršno nadlegovanje ali nezakonito delovanje.

38-letni Harry in 41-letna Meghan sta se v torek zvečer s podelitve vračala z njeno mamo, 66-letno Dorio Ragland. Čeprav jim je varnostna služba ponudila zatemnjeno limuzino, se je trojica iz nekega razloga odločila za taksi, za katerim naj bi se zakadili paparaci.

Kot je sporočil Harryjev predstavnik za javnost, je "neusmiljeni pregon skrajno agresivnih paparacev", v katerega naj bi bilo vpletenih šest vozil, trajal dobri dve uri.

Pri tem naj bi se vozilo vojvode in vojvodinje Susseških večkrat le za las ognilo trku z drugimi vozniki na cesti, pešci in policisti, paparaci pa da so "vozili po pločnikih, prevozili več rdečih semaforjev in snemali med vožnjo".

Par naj bi bil zaradi "pregona, ki se je skoraj končal katastrofalno", "pretresen", a nepoškodovan.

Poročila "krepko pretirana"

A medtem ko so nekateri mediji hiteli vleči vzporednice s smrtjo Harryjeve mame, princese Diane, ko je z voznikom v Parizu bežala pred paparaci, so se naglo pojavila tudi pričanja, ki so oporekala različici dogodka kraljevega para.

Newyorška policija je sporočila, da ni aretirala nikogar in da v nobenem trenutku ni bil nihče ogrožen, newyorški župan Eric Adams je sicer izrazil ogorčenje nad pregonom, a poudaril, da ni mogoče, da bi na Manhattnu pregon z avtomobili trajal dve uri.

Adamsu pritrjujejo tako rekoč vsi Newyorčani, ki pravijo, da ob prometu v mestu preprosto ni mogoče, da bi kateri koli avtomobil dirkal po mestu, kjer promet stoji, kaj šele dve uri.

Številne priče so zgodbo Harryja in Meghan označile za "krepko potencirano" in "za lase privlečeno", v oddaji Piersa Morgana, sicer vnetega kritika Harryja in Meghan, pa je gostoval omenjeni taksist Sonny Singh, ki je dejal, da par ni deloval prestrašeno, "samo malce živčno".

Vozil ju je sicer samo deset minut, potem je dobil napotek, naj ju odpelje nazaj, da bosta zamenjala vozilo.

“Nikdar se nisem počutil, da sem v nevarnosti. Ni bil to pregon z avtomobili kot v filmih. Bila sta tiho in delovala malce plašno, ampak to je New York – varno je.”