Beyonce je denar darovala takoj, ko je ugotovila, čigav je. Foto: EPA
Beyonce je denar darovala takoj, ko je ugotovila, čigav je. Foto: EPA

Nelly Furtado je pred dnevi na svojem profilu na Twitterju zapisala: "Pred štirimi leti sem za nastop, ki je trajal 45 minut, prejela milijon dolarjev. Pela sem Gadafijevim in njihovim gostom v nekem hotelu v Italiji. Odločila sem se, da bom dala denar v dobrodelne namene."

A pevkina poteza ni naletela na veliko navdušenja, saj se je morala otepati komentarjev v slogu: "Aha, štiri leta si uživala v denarju diktatorja, zdaj pa kar naenkrat ni več dober!" Mediji so takoj dodali, da za Gadafijev klan ni pela samo Nelly, pač pa tudi številni drugi znani pevci, zato se je zdaj hitro oglasila tudi predstavnica za odnose z javnostmi temnopolte zvezdnice Beyonce.

Denar je šel za Haiti
"Honorar, ki ga je Beyonce lani dobila za svoj novoletni nastop, je v dobrodelne namene darovala takoj, ko je izvedela, da je plačnik nastopa član družine Gadafi. Denar je tako že pred letom dni namenila odstranjevanju posledic uničujočega potresa na Haitiju," se je pohvalila.

Diva r'n'b-ja je leto 2010 dočakala v nočnem klubu Nikki Beach na karibskem otoku St. Barths, kamor je prišla na povabilo enega izmed Gadafijevih sinov, Mutasima, ki je javnosti znan tudi kot Hanibal. Sin libijskega predsednika si je namreč za svojo novoletno družbo omislil zasebno zabavo, ki jo je popestrila Beyonce, zapela pa je pet pesmi.

Kaj pa preostali?
Če bodo vzoru Beyonce in Nelly sledili tudi drugi glasbeniki, si bodo računi dobrodelnih organizacij krepko opomogli, saj so članom Gadafijevega klana v zadnjih letih peli tudi Mariah Carey, Jay-Z, Lionel Ritchie, Usher in številni drugi.