Par ni na družbenih omrežjih. Foto: EPA
Par ni na družbenih omrežjih. Foto: EPA

Ameriški zvezdnik George Clooney, ki ima z ženo Amal 4-letna dvojčka, je odprto pismo naslovil na Daily Mail in druge publikacije, za poziv pa se je odločil po tem, ko je na spletu videl objavljene fotografije enoletne hčerke Billie Lourd, ki jih je medij sicer pozneje tudi izbrisal. 60-letnik je medije tako pozval, naj se vzdržijo objavljanja obrazov njunih otrok.

Poročila sta se leta 2014. Foto: EPA
Poročila sta se leta 2014. Foto: EPA

"Sem javna oseba, občasne vsiljive in nadležne fotografije sprejemam kot ceno, ki jo moram plačati za opravljanje svoje službe," je zapisal dvakratni oskarjev nagrajenec in poudaril, da se otroci k temu niso obvezali. "Narava dela moje žene vključuje, da se sooča s terorističnimi skupinami, ker pa želiva svojo družino zaščititi, sva zelo previdna," je pojasnil igralec in dodal, da otrok par ne more zaščititi, če njun obraz krasi številne naslovnice. Amal je namreč odvetnica za človekove pravice, v svoji karieri je med drugim zastopala žrtve vojnih zločinov v Iranu, borce za svobodo govora v Egiptu, sodelovala je tudi z Združenimi narodi, poroča Deadline.

"Nikoli nisva prodala fotografij svojih otrok, nimava profilov na družbenih medijih in nikoli ne objavljava fotografij, saj bi to lahko ogrozilo njuna življenja," je še zapisal Clooney, ki se je z Amal poročil leta 2014, in poudaril, da ne gre za paranojo, ampak resnično težavo, ki ima lahko resne posledice. "Upava, da se boste strinjali, da potreba po prodaji ni večja od potrebe, da nedolžni otroci ne postanejo tarče," je še sklenil svoj poziv.

Zakonca sta se tako pridružila številnim zvezdnikom, ki želijo zaščititi zasebnost svojih otrok.
Ti na družbenih omrežjih fotografij otrok sploh ne delijo, jih fotografirajo tako, da se obraz ne vidi, ali pa jih naknadno prekrijejo. Med njih spadata tudi Kristen Bell in Ashley Graham.