George Michael bo dan pred koncertom preživel precej drugače, kot je mislil. Foto: EPA
George Michael bo dan pred koncertom preživel precej drugače, kot je mislil. Foto: EPA
George Michael
Britanec maja spet odhaja na evropsko turnejo. Foto: EPA

Prvi "zmenek" na sodišču ima Michael 8. maja, 30. in 31. maja ter 8. junija pa so datumi naslednjih zaslišanj. 9. junija pa je za Georgea pomemben dan - kot prvi bo nastopil na prenovljenem londonskem stadionu Wembley, ki naj bi sprejel okoli 90.000 gledalcev, karte za koncert pa so bile razprodane v rekordnem času.

Sodnica ne sprejema opravičil
43-letnega britanskega popzvezdnika so aretirali oktobra lani, ko so ga zasačili med vožnjo pod vplivom drog. Okrožna sodnica Katherine Marshall s sodišča Brent Magistrates je zavrnila prošnjo pevčevih odvetnikov, da Georgeu med procesom ne bi bilo treba biti na zaslišanju. Dodala je, da se mora 8. maja nujno prikazati, nato pa se bo lahko proti plačilu pojavil šele 8. junija. "Prav gotovo bo nekje v bližini, ker verjamem, da na Wembleyju ne bo manjkal," je bila neizprosna sodnica. Wembley je od sodišča oddaljen le slabih pet kilometrov.

Za volanom lani ni imel sreče
Policisti so 1. oktobra 2007 Georgea Michaela aretirali po klicih voznikov, ki so poročali, da neki avto ovira promet na nekem londonskem križišču. Izrekli so mu tudi opozorilo zaradi posedovanja marihuane. Februarja lani so ga zalotili spečega za volanom, tudi takrat je bil pod vplivom mamil.

Z džointom pred kamero
Julija je sledil nov škandal, ko so ga v londonskem parku Hampsted Heath zasačili pri istospolnem "crusingu", kot Angleži rečejo naključnemu iskanju priložnostnega ljubimca. Oktobra je gejevski zvezdnik dvignil prah tudi v intervjuju za britansko televizijsko hišo ITV, med katerim je povedal, da ga srečnega dela ravno marihuana in kar pred kamerami prižgal džoint.