Mel je imel ob aretaciji v krvi veliko preveč alkohola. Grozi mu šestmesečna zaporna kazen. Foto: Reuters
Mel je imel ob aretaciji v krvi veliko preveč alkohola. Grozi mu šestmesečna zaporna kazen. Foto: Reuters
Mel Gibson s Kimberly Lesak in še eno prijateljico
Mela so nekaj ur pred aretacijo novinarji zalotili s steklenico v roki. Foto: Reuters

Gibson je vozil pod vplivom alkohola, kar je potrdil tudi test alkoholiziranosti, poleg tega pa je policist ob aretaciji v njegovem avtomobilu našel odprto steklenico tekile, kar je v Kaliforniji kaznivo.

Tudi šerif ni nedolžen
Kakšna kazen ga čaka zaradi vzpodbujanja in razširjanja protisemitizma in zaradi besednega napada na policista, še ni znano.

Na zatožno klop pa so novinarji postavili tudi losangeleškega šerifa, ker je zaradi Gibsonove slave poskušal aretacijo in Melove protisemitistične izjave zamolčati javnosti.

Opravičila, opravičila ...
Gibson se je Judom zaradi svojih izjav večkrat opravičil in judovske verske voditelje prosil, če bi se lahko srečali in se o njegovih izjavah osebno pogovorili. Zaenkrat sicer ni videti, da mu bodo Judje oprostili, saj se jim je precej zameril že s svojim filmom Kristusov pasijon, za katerega menijo, da vzpodbuja protižidovska čustva.

Mel Gibson je sicer zagret konzervativni katolik, ki ima na svojem posestvu v Malibuju lastno cerkev, javnost pa je že v preteklosti razburjal s svojimi provokativnimi izjavami.