Gillianino oprsje prekriva jegulja. Foto: FishLove/Denis Rouvre
Gillianino oprsje prekriva jegulja. Foto: FishLove/Denis Rouvre

Na fotografiji vidimo razgaljeno 45-letno igralko, ki se je pridružila kampanji za zaščito morskih živali, imenovani FishLove. Njeno oprsje prekriva jegulja, intimne dele drugih zvezdnikov, ki so se prav tako pridružili akciji za omejitev ribolova, pa prekrivajo druge vrste rib.

Za dober namen so oblačila odvrgli še: nekdanja manekenka Jerry Hall in njena hčerka Elizabeth Jagger, ki je prav tako manekenka, didžej Goldie, igralec Ben Kingsley, igralec in režiser Jean Marc Barr, igralka Olivia Williams, modni oblikovalec Kenzo ...

Fotografije je posnel Denis Rouvre.

Storimo nekaj za prihodnje generacije
"Neverjetne živali, ki živijo v oceanu, sistematično uničujejo z gromozanskimi mrežami, ki ulovijo vse, kar se znajde na njihovi poti. Moramo vplivati na (Evropski) parlament, da sprejme zakon o njihovi zaščiti," je zapisano v peticiji. Ta se osredotoča na glasovanje, ki bo 10. decembra - Evropski parlament bo namreč glasoval o zaščiti enega izmed najdragocenejših globokomorskih habitatov na svetu.

Če se bodo nadaljevali netrajnostni načini ribolova, lahko ti privedejo do uničenja in ene največjih ekoloških katastrof. Dobro je, da za težavo obstaja relativno preprosta rešitev. S pravimi političnimi odločitvami zaščitimo naša morja, da bodo ta polna življenja, da bodo to videle tudi prihajajoče generacije, so še zapisali pri kampanji FishLove.