Brazilka je v soboto na Instagramu razkrila svojo željo, s katero želi vstop v novo desetletje življenja zaznamovati na plemenit način.

"Kot mnogi med vami veste, 20. julija praznujem rojstni dan. In to ne katerega koli. Ne morem verjeti, da bom dopolnila 40 let," je zapisala na družbenem omrežju in nadaljevala: "Počutim se, da se začenja popolnoma novo življenjsko poglavje, zato sem želela to proslaviti na zapomnljiv način. Odločila sem se, da posadim 40.000 dreves."

Objavila je več fotografij, na katerih skupaj z možem, zvezdnikom NFL-ja Tomom Bradyjem, in otrokoma Benjaminom in Vivian sadi drevesa.

Manekenka je pojasnila, da je v preteklih letih v okviru različnih projektov sadila drevesa in da se ji to zdi najboljši način, da se oddolži materi naravi.

Družino pa čaka še veliko dela, saj Gisele namerava zasaditi kar 40.000 dreves, med drugim tudi v Amazonskem deževnem gozdu, kjer je krčenje gozdov v Amazoniji ušlo izpod vsakega nadzora.

Ravno v svoji domovini je želela praznovati 40. rojstni dan, a ji je pandemija novega koronavirusa prekrižala načrte.

Ker sama ne more v Brazilijo, je goreča okoljevarstvenica vse svoje svojce in prijatelje zaprosila, naj sodelujejo v akciji in posadijo drevesa, kjer koli že živijo: "Govorila sem z družino in prijatelji in vsi bodo darila spremenili v drevesa. Tako lahko vsi povrnemo nekaj našemu planetu."