Lepi libanonski pevki se je z imenovanjem za Unicefovo ambasadorko uresničila velika želja. Foto: EPA
Lepi libanonski pevki se je z imenovanjem za Unicefovo ambasadorko uresničila velika želja. Foto: EPA
Nancy Ajram
Nancyjina lepota ni povsem naravna - pevka je priznala, da je imela štiri operacije nosu. Arabski mediji pa navajajo, da jih je bilo precej več, kar 14. Popravila naj bi si tudi lica in še marsikaj drugega. Foto: EPA
Nancy Ajram
Nancy Ajram pred lepotnimi operacijami. Foto: EPA

Mlada, lepa in uspešna pevka, ki prihaja iz Libanona, velja za eno najbolj priljubljenih pevk na arabsko govorečem območju, številne oboževalce pa ima tudi drugod po svetu. V njenih skladbah se sodobni ritmi popa mešajo s tradicionalnimi orientalskimi zvoki, ki poslušalca dvignejo na noge.

Lepotici se je zdaj izpolnila velika želja - Unicef jo je imenoval za regionalno ambasadorko dobre volje za območje Bližnjega vzhoda in severne Afrike. "Uresničile so se mi sanje, to je najboljša stvar, ki se mi je do zdaj zgodila kot osebi, umetnici in materi. Lahko bom nekaj storila za druge, lahko bom pomagala otrokom," je povedala Ajramova, ki je bila že prej zelo dejavna na dobrodelnem področju. Že leta 2006 je ustanovila lastno organizacijo za pomoč revnim, posnela je tudi pesem Resala Ilal Aalam (Sporočilo svetu), posvečeno miru.

Coca Cola je zadela v polno
Nancy Ajram, ki se je rodila leta 1983 v Bejrutu, je kristjanka. Na glasbeno pot je stopila pri 12 letih, ko se je udeležila pevskega tekmovanja v razvedrilni oddaji na libanonski televiziji in zmagala. Tri leta pozneje je že izdala svoj debitantski album, prvi večji uspeh pa je dosegla s tretjim, ki ga je izdala leta 2003, od takrat pa je šla njena pot le še navzgor. Postala je obraz in glas oglaševalske kampanje pri Coca Coli, predstavljala je tudi prenosne telefone Sony Ericsson.

Lepotica, ki ne počiva
Za najuspešnejše je označila leto 2008, ko se je po dveletni zvezi poročila z zdravnikom Fadijem Al-Hachemom, dobila glasbeno nagrado WMA za svoj uspešen album Betfakkar Fi Eih?!, prispevek o njej pa se je znašel tudi v pogovorni oddaji Oprah Winfrey. To je bilo prvič, da je znamenita voditeljica omenila kakšnega glasbenega izvajalca iz arabskega sveta. Maja letos je točno na svoj rojstni dan rodila hčerkico Milo, ki je na Fadijevo željo dobila ime po igralki Milli Jovovich, vplivna arabska revija Rotana pa je Nancy Ajram razglasila tudi za najlepšo mamo leta 2009.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz življenja Nancy Ajram, v videposnetkih pa smo zbrali njen nastop na podelitvi nagrad WMA, nekaj njenih največjih uspešnic, nastop v oglasih za Coca Colo in njene posnetke pred lepotnimi operacijami.