Britanski kuhar oddaje vedno popestri z izbranim besediščem. Foto: EPA
Britanski kuhar oddaje vedno popestri z izbranim besediščem. Foto: EPA

Gordon Ramsay je znan po uporabi ekspresivnega in sočnega jezika. V novi seriji Uncharted, ki na televizijske zaslone prihaja 16. septembra, pa je preklinjanje popeljal na novo raven.

Čeprav naj bi se 2017 preklinjanju odpovedal in želel namesto kletvic uporabljati drugačne besede, je v uvodnih 30 sekundah nove serije zaklel kar štirikrat, številka vseh uporabljenih kletvic v šovu pa je presegla 300. To pomeni, da je v oddaji uporabil najmanj eno kletvico na minuto. Vse kletvice bodo seveda cenzurirane.

53-letni kuharski mojster se je v seriji, med ribiškim izletom, tudi pošalil na svoj račun: "Sem na barju Južne Louisiane, kjer zbiramo pasti s potočnimi raki, in do zdaj je bil ulov tako slab kot moj jezik."

Oddaja bo sicer sestavljena iz sedmih delov, vsak pa bo trajal 44 minut. Ramsay bo med drugim odkrival kuhinjo južne Afrike, raziskoval jamo, ki jo naseljujejo netopirji, lovil piraje in tekmoval z domačimi kuharji.

Po njegovih stopinjah gre tudi enoletni Oscar

Prejemnik Michelinovih zvezdic je priznal, da gre, kar se tiče bogatega besednega zaklada, njegov najmlajši sin po njegovih stopinjah. V šali je dejal, da je pred kratkim med obedom izustil svoje prve besede, ki pa so barvito izrazile veliko neodobravanje hrane, ki jo je poskusil.

Ramsayjeva hčerka Matilda sicer trdi, da doma njen oče ne preklinja, vseeno pa je val neodobravanja sprožil leta 2009, ko je v neki oddaji v 40 minutah zaklel kar 100-krat.

Razširil bo svoj kuharski imperij

Julija je kuharski zvezdnik ponovno odprl 35 restavracij, ki so se zaradi pandemije novega koronavirusa zaprle. V naslednjih petih letih pa upa na velike podvige. Svoj imperij restavracij namreč namerava razširiti po vsem svetu. Tako do leta 2025 načrtuje odprtje 200 novih restavracij v Aziji, hkrati pa si želi odpreti še 50 restavracij v Združenem kraljestvu.