America Ferrera in Ryan Piers Williams sta se spoznala med študijem. Foto:
America Ferrera in Ryan Piers Williams sta se spoznala med študijem. Foto:

Ameriška zvezdnica je Piersa Williamsa spoznala v času, ko sta oba študirala na Južnokalifornijski univerzi. Povabil jo je namreč k sodelovanju pri svojem prvem filmskem študijskem projektu. V začetku leta 2008 se je njuna ljubezen znašla v težavah, Ferrera je po večtedenskem ugibanju potrdila, da sta se razšla.

Od takrat 26-letna igralka s honduraškimi koreninami o svojem ljubezenskem življenju ni govorila, zato so bili (rumeni) mediji še toliko bolj presenečeni, ko se je na rdeči preprogi filmskega festivala v Edinburghu pojavila z opaznim prstanom na roki. Podrobnosti o zaroki in prihajajoči poroki sicer ni želela razkriti, preko svoje tiskovne predstavnice je le potrdila, da je prstan z diamantom zaročni.

Ferrera je zaslovela leta 2006, ko je dobila glavno vlogo v ameriški nanizanki Ugly Betty (Grda račka), ki so jo priredili po kolumbijski telenoveli z naslovom Betty La Fea. V nanizanki Ferrera gra precej neprivlačno dekle, ki "šarmira" z zobnim aparatom, nepopuljenimi obrvmi in staromodnimi oblačili, a si bolj kot vse na svetu želi delati za modno revijo.